,

Elevii clujeni vor primi vouchere culturale și sportive

Posted by

Elevii din Cluj-Napoca vor beneficia din această toamnă vouchere culturale și sportive, care vor putea fi folosite pentru vizitarea muzeelor, expoziții, spectacole de teatru și practicarea diverselor sporturi.

Primarul Clujului a precizat, marți, că voucherele culturale se bazează pe modelul din Legea Educației care presupune acordarea unui voucher de 250 de lei pentru ca elevii de clasa a XII-a să poată participa la activități culturale, la excursii culturale și la a cumpăra cărți sau a vizita muzee.

„Pe lângă ce face Guvernul, Primăria va asigura din toamnă elevilor din clasa a IX-a vouchere de 300 de lei pentru a susține dimensiunea culturală, iar începând de anul viitor va urma altă clasă.

Obiectivul este ca niciun copil din ciclul I-XII să nu fie omis de a beneficia de un voucher cultural de 300 de lei. Sensibilizăm tinerii în ceea ce privește importanța culturii. E important telefonul mobil, dar cultura adevărată se face la teatru, operă, muzee și prin carte cumpărată sau excursii cuturale.

Clujul performează prin educație, cultură și inovare”, a declarat edilul.

3500 de elevi clujeni vor beneficia de vouchere

Investiția în aceste vouchere culturale și sportive a fost estimată la 1,5 milioane de lei pe an.

Ce presupune voucherul pentru sport

De asemenea, proiectul privind voucherele de sport pentru elevi vin în condițiile în care în România se înregistrează cea mai mare rată de obezitate la adolescenți din UE, iar municipalitatea dorește să încurajeze activităților sportive în .

„În anul școlar 2024 – 2025, dăm posibilitatea ca, începând cu clasa a III-a, să acordăm vouchere sportive de 500 de lei pentru ca elevii să se înscrie la un club și să practice un sport.

Apoi vor urma alte clase, astfel încât elevii să prindă gustul pentru sport, fie că e vorba de înot, scrimă, judo, tenis, handbal, orice sport recunoscut de o federație.

Trebuie să îi scoatem pe copii din sedentarism și a nu deveni adulți cu probleme de sănătate, Prevenim bolile de mai târziu. Pregătim viitorul Clujului prin aceste proiecte”, a conchis Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *