Elevii vor beneficia de transport gratuit. Firmele care refuză vor avea contractele încetate

Posted by

Guvernul a decis azi sancţionarea firmelor care refuză să transporte elevii, fără ca aceştia să achite un bilet, scrie Mediafax.

Raluca Turcan, vicepremier: „Astăzi, prin OUG, am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancţiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport, fie retragerii licenţei de traseu în cazul transportului interjudeţean. În felul acesta sute de mii de copii, acre până acum erau văduviţi de  un drept fundamental, anume de educaţie gratuită de calitate, dar şi de siguranţă a vieţii personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban”.

Vicepremierul a subliniat că licenţele sunt prelungite de consiliile judeţene şi au obligaţia să verifice dacă transportatorii vor respecta măsura.

Acest subiect a fost dezbătut şi în vara anului trecut, când două fete au dispărut, după ce au fost luate de o maşină, la ocazie. Politicienii au discutat, atunci, despre problema transportului pentru elevii care fac naveta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *