Elicopter nou pentru SMURD Cluj

Posted by

Primul elicopter de ultimă generație, care va intra în dotarea SMURD, a aterizat la Cluj. Este vorba despre un Sikorsky S-70 Black Hawk, care a fost livrat către Ministerul Afacerilor Interne.

Elicopterul SMURD a aterizat la Cluj.
Elicopterul SMURD a aterizat la Cluj. Sursa foto: Csongor Orban

Aparatul de zbor a aterizat la Cluj, venind de la uzinele PZL, din Mielec, Polonia.

În total, Ministerul de Interne va primi alte șase alicoptere de acest gen. Cinci dintre ele vor intra în flota SMURD, iar un al șaselea în dotarea Poliției Române.

”Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare”, anunță DSU.

Pot efectua și operațiuni de salvare maritimă

La sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziționat în cadrul proiectului european ”Viziune 2020”.

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie a.c. urmează să fie livrate încă 3 elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care, 2 destinate managementului situațiilor de urgență și 1 pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Precizăm că în perioada următoare, se va desfășura o ceremonie oficială, cu ocazia căreia vor fi prezentate aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV.

Reamintim faptul că Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Blackhawk , aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, 3 fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *