Acasă POLITIC Emil Boc, acuzat că protejează plagiatul prin noile Legi ale Educației

Emil Boc, acuzat că protejează plagiatul prin noile Legi ale Educației

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este acuzat de liderii USR Cluj că protejează plagiatul prin noile legi ale educației.

Susținute de majoritatea guvernamentală PSD-PNL-UDMR, noile legi ale Educației încurajează plagiatul și amenință să slăbească standardele academice în rândul studenților și profesorilor, a anunțat USR Cluj într-un comunicat.

Emil Boc este în continuare profesor al Universității Babeș-Bolyai, unde are postul blocat și este îndemnat de către reprezentanții opoziției să facă presiuni la colegii din coaliția PSD-PNL-UDMR să denunțe plagiatul.

„Aceste legi apără plagiatele, pe care le definește simple „erori de citare”, în detrimentul integrității academice și riscă să subminează prestigiul învățământului superior din România, inclusiv al celui clujean. Astfel de măsuri aruncă la coș eforturile celor care se străduiesc să obțină rezultate academice și să promoveze excelența în educație.

USR Cluj îl îndeamnă pe primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, lider al PNL și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, să facă presiuni asupra colegilor din coaliția PSD-PNL-UDMR să reconsidere aceste propuneri, să protejeaze și să susțină valorile academice, pe care le onorează ca profesor

Este esențial ca legile educației să reflecte nevoile reale ale elevilor, profesorilor și instituțiilor de învățământ, să promoveze integritatea și excelența academică în România. Dacă legile slăbesc instrumentele prin care o universitate poate să verifice plagiatele, atunci universitatea nu va mai avea credibilitatea să demonstreze lumii academice internaționale că lucrările și cercetările proprii sunt inovatoare și originale. Implicit slăbesc credibilitatea Universității Babeș-Bolyai care reprezintă mândria orașului Cluj Napoca și a României. Între onoarea liderilor plagiatori, Nicolae Ciucă și Lucian Bode, și onoarea universităților, coaliția de guvernare a ales să o apere pe a primilor”, a declarat Oana Murariu, deputată USR de Cluj și președinta organizației USR Cluj.

În numele studenților și profesorilor onești și dedicați, USR Cluj cere guvernului să renunțe la aceste prevederi controversate și să asigure un sistem de educație modern, adaptat nevoilor societății și integru, care să contribuie la prestigiul instituțiilor de învățământ superior„, a precizat USR Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.