,

Emil Boc poate pierde Primăria Cluj Napoca. Sabin Sărmaș va fi noul primar, cu o singură mare condiție

Posted by

Pentru prima dată din 2004, când a fost ales primar al Clujului, Emil Boc poate să piardă alegerile. Emil Boc poate pierde Primăria Cluj Napoca.

Deși crede că stă foarte bine în încrederea vot, lucrurile nu sunt chiar foarte bune pentru Boc. Analiștii politici susțin că dacă prezența la vot, în Cluj Napoca, ar fi peste 50 la sută, Sabin Sărmaș va fi noul primar al Clujului.

Sabin Sărmaș
Emil Boc poate pierde Primăria Cluj Napoca. Sabin Sărmaș poate ajunge primar

”Tocmai din acest motiv, deși au fost în același partid, Emil Boc și PNL Cluj nu îl atacă pe Sărmaș. Nu vor să îl ridice și mai mult în încrederea de vot. Clujenii s-au plictisit deja de promisiunile neonorate ale lui Boc, și din acest motiv caută alternative. Iar Sărmaș este o astfel de alternativă. Este tânăr, are energia necesară și vrea să schimbe lucrurile care nu merg”, ne-a expicat un profesorul de la Facultatea de Științe Politice, din cadrul UBB Cluj.

Strategia celor de la PNL Cluj este una simplă. Emil Boc va fi ținut pe tușă pentru a nu irita și mai multe opinia publică. În paralel, stafful de campanie al primarului Boc speră că prezența la vot în Cluj va fi una mică, caz în care acesta ar fi favorizat.

Sărmaș ar putea fi marea surpriză a Clujului

De la alegerile din 2012, când Emil Boc a câștigat la limită în fața lui Marius Nicoară, clujenii nu au mai avut o alternativă reală.

În plus, Emil Boc a reușit să cultive în tot acest timp un dezinteres față de vot, fapt reflectat și de statistici. În 2012, au votat 134.000 de clujeni. În 2020 au fost cu aproape 40.000, la o prezență la urne de 37%. Aceeași tactică o are și acum.

”Şi-a anunţat candidatura în ultimul moment, evită orice dezbatere deschisă și se comportă, în general, de parcă totul ar fi o formalitate, pentru a lăsa impresia că jocurile sunt oricum făcute. Și face asta ca să demotiveze electoratul și să vină puţini oameni la vot. Surpriza este însă că, cel mai probabil, generaţia tânără va ieși la vot mai mult ca niciodată. Electoratul meu este mult mai mobilizat decât cel al lui Emil Boc. Dacă prezenţa la Cluj este de peste 50%, îl pot bate pe Emil Boc”, a declarat Sărmaș.

Un răspuns

  1. Avatar alibaba
    alibaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *