Emil Boc s-a supărat pe faxuri! Ce măsuri dure a luat primarul în Primăria Cluj Napoca

Posted by

Prezent la o emisiune de radio, moderată de Carol Vlad, primarul municipiului Cluj Napoca a spus că  instituția pe care o conduce va renunța fax-uri, mijloace de comunicare de pe vremea telegramelor.

Emil Boc a spus că în această perioadă când comunicarea cu instituțiile este la un click distanță, este incalificabil ca în Primăria Cluj Napoca să mai existe faxuri.

„De luni voi desființa faxul din Primărie. Nu va mai există instituția faxului. Este inadmisibil, ca în secolul XXI să mai folosim faxul, acum când avem atâtea mijloace alternative de comunicare. Pur și simplu numărul de fax va dispărea de pe toate adresele noastre oficiale, ale Primăriei. Prin folosirea procedurilor digitale vom deveni mult mai productivi. Este evident că nu mai putem accepta întârzieri la termenul de răspuns la cererile cetățenilor. Termenul maxim de 30 de zile trebuie respectat cu strictețe și funcționarii să aibă o atitudine pro cetățean. Să găsească soluții la problema lui, iar dacă nu îl poți ajuta, cum spunem noi românii, măcar să nu îl încurci. E nevoie urgent de o schimbare de mentalitate”, a spus Emil Boc, la emisiunea lui Carol Vlad, de pe Realitatea FM.

„O lecție pozitivă pe care am învățat-o în această perioadă dificilă este digitalizarea, deoarece am asistat la o explozie digitală și nu trebuie făcuți pași înapoi. În Primărie dorim să continuăm această tendință pentru că oamenii să poată să își obțină actele utilizând procedurile online și în continuare, și nu să revină la drumurile la primărie. Vreau ca în primărie să încurajez utilizarea actelor electronice, fără ștampilă clasică, chiar dacă sunt obstacole birocratice sau de mentalitate. Am să insist ca semnătura electronică să fie regula și nu excepția.”, a mai spus Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *