,

Emil Boc, supernervos după alegerile locale. De zece ore stă închis în birou. Dan Tarcea nu mai are cum să fie viceprimar

Posted by

PNL Cluj Napoca a pierdut majoritatea în Consiliul Local, după ce partidul a obținut un scor rușinos de mic. Emil Boc, supernervos după alegerile locale.

Din acest motiv, Emil Boc este conștient că are nevoie de ajutorul UDMR și al celor de la PSD, pentru a crea o majoritate.

Viceprimarul Clujului va trebui să își caute de lucru
Emil Boc, supernervos după alegerile locale.. Dan Tarcea, viceprimarul Clujului va trebui să își caute de lucru

Doar că cele două partide vor veni cu pretenții pe măsură. Fiecare își vor dori, pentru ele, un post de viceprimar. Cum la municipiul Cluj Napoca există două astfel de poziții, este clar că unul va reveni la PSD și altul la UDMR. Spre disperarea lui Emil Boc.

Toate aceste simple calcule mai demonstrează un lucru. Și anume că Dan Tarcea, omul de încredere al lui Boc, nu va mai fi viceprimar al Clujului. Sursele noastre ne-au declarat că acesta își dorește un post de deputat.

Repartiția pe partide

Alegerile locale, care au avut loc duminică arată că PNL va avea nouă mandate de consilier local.

Repartitia voturilor in Consiliul Local Clun Napoca
Repartitia voturilor in Consiliul Local Clun Napoca

Pe locul doi este USR, cu cinci mandate, apoi UDMR cu patru mandate, și mai apoi, PSD, cu trei mandate.

În Consiliul Local ar mai intra doar AUR, cu doi consilieri locali și REPER, partidul lui Dacian Cioloș, cu doi consilieri locali.

La redistribuire va exista doar un mandat de consilier local, care în proporție foarte mare va ajunge la AUR. Astfel, partidul lui Simion, va avea trei consilieri locali în CL Cluj, printre care și cunoscuta Anca Ciubăncan, un adversar declarat al primarului Boc.

Singură scăpare a primarului este ca acest post de consilier local să ajungă printr-o minune la PNL.

Boc le mulțumește clujenilor, dar este un vulcan de nervi

Sursele noastre ne-au declarat că în cursul zilei de luni,  Boc a stat închis mai tot timpul în biroul său de la Primăria Cluj Napoca.

Supărarea lui Boc este evidentă după ce Sabin Sărmaș i-a blocat toate planurile. Edilul a transmis totuși un mesaj, prin care le mulțumește votanților.

”Vă mulțumesc că mi-ați acordat încredere, astfel încât să pot continua munca la Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care m-ați votat, care ați venit la vot indiferent de vreme. Mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care nu m-au votat. Vreau să vă asigur că vocea dumneavoastră a fost ascultată și auzită. La Cluj, am reușit și vom reuși întotdeauna numai împreună. Am fost și voi rămâne primarul tuturor clujenilor. Vă mulțumesc!”, a transmis Emil Boc.

Un răspuns

  1. Avatar Sergiu
    Sergiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *