Escrocii cu lemne folosesc metoda Maradona. Au fost filmați în direct. Cum procedează …

Posted by

O nouă metodă de înșelat oamenii este la modă în zonele unde persoanele se încălzesc cu lemne de foc.

Escrocii umblă cu lemne de vânzare, spun că au o cantitate pentru care negociază rapid, dar în realitate totul este doar o înșelăciune. Lemnele de foc vândute, să zicem că era vorba de cinci metri cubi, sunt de fapt doar trei.

Lemnele sunt aranjate după un anumit mod, la mijloc fiind un mare loc gol. Cel care cumpără nu își dă seanma că este înșelat, deoarece totul se derulează foarte rapid. Clientul vede marfa, negociază scurt un preț care i se pare atractiv, după care lemnele sunt basculate foarte repede iar escrocii dispar fără urmă.

”Toți care vin din Argeș, fac asa ceva ! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce da de gândit e următorul; Negociază rapid, descarca rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid. Oare câte țepe au tras bătrânilor care au pus deoparte 5-6 pensii pentru a-și cumpăra lemne pt iarna! Ăștia nu au suflet, nu au nici un Dumnezeu!”, a scris Viorel Dinu, pe o rețea de socializare.

Au sunat degeaba la poliție

Un alt cetățean român a scris că a fost victima escrocilor care se ocupă cu vânzarea lemnelor.

Omul a mai spus că a fost la poliție, dar că în momentul în care vânzătorul a venit, polițistul nu a mai răspuns la telefon.

”Am pățit-o și eu cu un jmecheras din Vrancea. Îi luasem nr. de telefon. L-am sunat și l-am rugat să-mi mai aducă o mașină. A venit omu’ a basculat mașina și când să-i dau banii, i-am spus: Păi ți i-am dat acu 4 zile. Și-au început discuțiile…În cele din urmă i-am propus să-i mai dau 200 de lei s-au, dacă nu-i convine, să-și încarce lemnele în timp ce eu voi suna la miliție. M-a blestemat în fel și chip dar până la urmă a luat cei 200 de lei și a plecat. Ulterior am descoperit că a procedat la fel și cu un om din sat care , atenție, era ciung de ambele mâini și nici labele de la picioare nu le avea. În ălea patru zile fusesem la poliție și vorbisem cu un polițist și am convenit cu dânsul acest scenariu , urmând să-l sun când apare tipul cu lemnele. Iubitul meu, apărător al legii, nu a mai răspuns la repetatele mele apeluri. Ăștia suntem!”,  a scris și Virgil Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *