EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. De unde își vor putea vedea elevii clujeni notele și când

Posted by

Elevii care au susținut examenele de final de an la Evaluare Națională vor avea numele anonim, în urma procedurii, iar contestațiile se pot depune și online.

foto arhiva

Potrivit IȘJ Cluj, primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie 2022, până la ora 14:00, potrivit codului unic distribuit individual candidaților la prima probă scrisă, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie 2022 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie 2022 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„Rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională vor fi afișate la școli, fizic, și în aplicația națională a ministerului, prin codul unic repartizat fiecărui elev la prima probă”, anunță Amalia Gurzău, inspector școlar pentru relația cu presa, de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia. Comisiile din unitățile de învățământ – centre de examen afișează rezultatele obținute la evaluarea națională înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, la avizierul/pe website-ul unității de învățământ timp de 48 de ore.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022. Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *