Eveniment comemorativ pentru victimele din Fâșia Gaza în centrul Clujului

Posted by

Clujenii sunt așteptați duminică, 19 noiembrie, de la ora 19:00, în centrul Clujului, la Monumentul Memorandiștilor, pentru un eveniment de comemorare a victimelor bombardamentelor din Fâșia Gaza, organizat de comunitatea de palestinieni din Cluj, reuniți sub organizația PalestineSolidarity.CJ.

„Ne aflăm într-un moment istoric în lupta palestiniană pentru eliberare. Brutalitatea celui mai nou atac asupra Fâșiei Gaza a adus milioane de oameni în stradă în întreaga lume, cerând comunității internaționale să tragă la răspundere ocupația sionistă. Este important să amplificăm vocea palestinienilor oriunde am fi și să chestionăm implicarea propriilor țări în susținerea indirectă a ocupării israeliene.

În același timp este important să reamintim tuturor că victimele bombardamentelor nu sunt simple numere, ci oamenii care au avut o familie, ambiții și vise. Vrem să folosim acest moment pentru a ne arăta solidaritatea față de comunitatea palestiniană, față de cei care au pierdut rude și prieteni în ultimele săptămâni, și să le reamintim că nu vom ceda și că vom continua să susținem lupta poporului palestinian până la final”, arată organizatorii, care au subliniat că nu este vorba de un protest.

Fără mesaje politice

Cei care vor să participe la această comemorare sunt rugați să nu aducă pancarte sau flyere cu mesaje politice, doar poze sau mesaje cu numele victimelor, lumânări și steaguri palestiniene.

„Dacă există provocări din partea trecătorilor, vă rugăm să nu răspundeți; Dacă sunteți hărțuiți de poliție, vă rugăm să ne anunțați sau să ne scrieți. Solidaritate cu poporul palestinian!”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *