,

Examen la Școala de Agenți de Poliție din Cluj. Care este calendarul admiterii

Posted by

Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca a scos la concurs 300 de locuri de agenți de poliție.
Școala de agenți de poliție a scos la concurs 300 de posturi de agenți de poliție.
Școala de agenți de poliție a scos la concurs 300 de posturi de agenți de poliție. Sursa foto: Foaia Transilvană

Potrivit calendarului de admitere, cererile pot fi depuse în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2023, la Inspectoratele de Poliție Județene de pe raza de domiciliu a candidatului.

 Ulterior, în perioana 7 – 13 decembrie 2023 vor avea loc probele de evaluare fizică, unde candidații respinși sunt eliminați din concurs.
Examenul scris a fost programat pentru data de 16 decembrie 2023. După această etapă, urmează un alt examen, cel medical, care se va derula în perioada 20 decembrie – 25 ianuarie 2024.

Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 2 februarie 2024.

”La Cluj există 300 de locuri. Cele mai corecte, promte si oportune informatii le obtineti urmărind doar institutiile de specialitate. Mult succes celor mai bine pregătiți”, a scris pe o rețea de socializare comisar șef de poliție Adrian Marian, comandantul Școlii de Poliție din Cluj Napoca.

Tinerii nu mai vor să devină polițiști

Sindicatul polițiștilor a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că tinerii nu mai sunt interesați să devină polițiști, din cauza salariului prea mic și a multiplelor restricții de ordin profesional cu care se confruntă.

La concursul de admitere în școlile de agenți de poliție, care a avut loc la finaluil anului 2022, concurența a fost foarte mică, de aproximativ 1,5 candidați rămași pe un loc.

Într-un comunicat, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual afirmă că lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră și în pensionare e principalela cauză a acestei situații.

La admiterea care se va finaliza luna viitoare, pentru prima dată în istorie, nu se vor ocupa locurile la școlile de agenți de poliție din MAI, în condițiile în care nici posturile cu încadrare directă din sursă externă, oferite în această toamnă, nu au fost ocupate în totalitate, iar deficitul de polițiști ar putea ajunge în scurt timp la 30.000 de angajați, după cum consideră sindicaliștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *