EXCLUSIV Afacerea Parcarea Aeroportului Cluj! Ce sume uriașe fac șmecherii Clujului, pe spatele Consiliului Județean Cluj!

Posted by

Sub stricta oblăduire a Consiliului Județean Cluj, care este proprietarul parcării din incinta Aeroportului Internațional Cluj Napoca, și care a delegat gestiunea parcării unei firmei private pentru 49 de ani, în condiții misterioase, șmecherii Clujului fac milioane de euro.

Câți dintre dvs. nu ați fost cu mașina la Aeroportul Internațional Cluj, iar la ieșire vi s-a cerut sume mari de bani, pentru câteva minute de staționare? Ei bine, toate aceste sume au intrat și intră în continuare în buzunarul unor șmecheri din Cluj, care acționează în jurul unor interese publice din jurul mafiei liberale care conduce Clujului.

În acest caz, este bine să vorbească doar actele, iar acestea sunt evidente și arată ce șmecherie mare se întâmplă cu această parcare.

În 2010, mai exact pe data de 17 august 2010, Consiliul Județean Cluj, prin semnătura onorabilului liberal Alin Tișe, se semnează un contract cu firma UTI Facility Management SA, prin care parcarea din incinta Aeroportului Internațional Cluj Napoca se concesionează pe durata a 45 de ani. ”Durata concesiunii este de 45 de ani, începând de la data intrării în vigoare a Concesiunii, dacă nu încetează înainte de termen”, se arată la articolul 4, din contractul cu UTI Facility Management.

La momentul semnării contractul, documentul avea și un capitol intitulat ”Redevență și Condiții de Plată”. Mai concret, la articolul 55, din contract se prevede că ”redevența anuală care urmează să fie plătită de Concesionar Concedentului, (adică Consiliului Județean Cluj – n.n.) are următoarea structură: redevența aferentă Serviciului de Parcare se va plăti în rate lunare egale, pornind de la suma de 250.000 de euro, fără TV, pentru primul an de concesiune. Pentru restul perioadei de concesiune, redevența va fi indexată anual (cu capitalizare) cu procentul de creștere/scădere înregistrat de traficul de pasageri în cadrul RA Aeroportul Cluj Napoca, pentru anul precedent”, se arată contract.

Numai că, în al doilea an, adică 2011, Consiliul Județean Cluj, la propunerea onorabilului liberal clujean Alin Tișe, adoptă hotărârea 269/2011, prin care se adoptă actul adițional 1, la contractul de concesiune de lucrări publice, privind parcarea de la aeroport. La articolul 1, din HCJ 269/2011, consilierii județeni au adoptat actul adițional 1, iar la articolul 2, se prevede că: ”se mandatează președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, să semneze actul adițional la contractul de concesiune de lucrări publice prevăzut la articolul 1”.

Trebuie ținut cont că numărul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca, a crescut de la un an la altul, iar asta ar fi însemnat și creșterea redevenței care urma să fie încasată de Consiliul Județean Cluj, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece s-a adoptat actul adițional 1.

Și ce să vezi? Tot onorabilul liberal Alin Tișe semnează actul adițional 1, în care se stabilește prețul achitat de către concesionarul parcării către Consiliul Județean Cluj. Pentru a nu exista discuții cităm din anexa 1, semnată de liberalul Alin Tișe. ”Pe perioada suspendării celor două obligații, concesionarul va achita o redevență în cuantum de 125 euro/loc de parcare, respectiv, suma de 66.250 de euro/an, aferent celor 530 de locuri de parcare efectiv exploatare”.

Suma de 66.250 de euro/an să o țineți minte, pentru că de aici începe distracția.

În prezent, parcarea nu mai este administrată de UTI Parking&Hotel Management SRL, ci de GOTO Parking SRL, o firmă satelit din constelația de firme patronate de Andrei Cionca, lichidator judiciar la Casa de Insolvență Transilvania, un personaj aflat în siajul unor importanți lideri liberali. O adresă oficială, informa autoritățile competente că firma UTI Parking și-a schimbat denumirea în GOTO Parking SRL. ”Începând cu data de 30.10.2019, compania a preluat denumirea de GOTO Parking SRL, având sediul în București, Sectorul 2, strada Gara Herăstrău, nr. 4. Restul datelor de identificare au rămas neschimbate”, se arată în documentul respectiv.

Dacă ne uităm la bilanțul fiscal, pe anul 2018, ultimul de altfel, depus de GOTO Parking SRL la Ministerul de Finanțe, rezultă că firma a vut o cifră de afaceri de 5.44 milioane lei, adică 1.13 milioane de euro, cu un profit net, după impozitare, de 2.45 milioane lei, adică în jur de 511.000 de euro.

Din tot acest bussines, Consiliul Județean s-a ales cu un un venit anual de 66.250 de euro/an, adică puțin peste zece la sută.

Vom reveni cu alte amănunte importante legate de această afacere păguboasă la adresa Consiliului Județean Cluj.

Mihai ȘOICA

4 răspunsuri

  1. Avatar Zogo
    Zogo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *