Exclusiv! Alin Tișe construiește șapte blocuri, în Bună Ziua! A obținut autorizația de construire în trei zile!

Posted by

În România politicienii nu își mai măsoară averile în case, ci în blocuri. De la ”Năstase patru case” s-a ajuns la ”Tișe șapte blocuri”.

În cartierul Bună Ziua, pe strada Brăduțului 25a, colț cu strada Augustin Presecan, sunt ridicate patru blocuri, cu trei etaje și un al patrulea retras, urmând ca în perioada viitoare să se mai construiască încă trei imbobile.

Fiecare bloc are o singură scară de bloc cu 20 de apartamente, valoarea de vânzare fiind de 1.800 de euro/metru pătrat. Un apartament cu două camere, compus dintr-o bucătărie cu living inclus, un dormitor și o baie, are o suprafață de 59 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că prețul de vânzare este de de 106.200 de euro. Dacă clientul dorește loc de parcare subteran, mai trebuie să scoată din buzunar încă 10.000 de euro. Pentru un loc de parcare în apropierea blocului, prețul este de 6.000 de euro.

Blocurile se ridică în mare viteză, dezvoltatori fiind firmele 2TS Properties SRL și Covidan SRL.

Prima firmă este a fraților Tișe, Alin Păunel, președintele Consiliului Județean Cluj, și membru de bază al PNL Cluj, fin al primarului Emil Boc și fratele acestuia Bogdan Matei, care ocupă în documentele societății, funcția de administrator.

A doua firmă este administrată de un anonim, Iulian Nicolae Roșian și are ca acționar pe avocata Cristina Ana Norocel, care este evident că este doar un interpus în fața adevăratului acționar. În spatele acestei firme stă un dezvoltator imobiliar din Dej, spun sursele noastre,  Todea Daniel, care deține imperiul imobiliar Solaris. Acest Todea Daniel are a obținut din partea Primăriei Cluj Napoca, autorizații de construire, în zone unde alți investitori nici nu contează.

Revenind la investiția derulată de 2TS Properties SRL, numele firmei vine de la ”2 Tișe”, și Covidan Impex SRL, în evidențele Primăriei Cluj Napoca se regăsesc lucruri interesante.

De exemplu, autorizație de construire 842/2019, emisă pentru ”imobil de locuințe colective cu spațiu comercial la parter, garaj subteran și amenajări interioare”, cererea nr. 340193 a fost depusă la Primăria Cluj Napoca, la data de 2 iulie 2019. Trei zile mai târziu, pe 5 iulie 2019, Primăria Cluj Napoca emitea autorizația de construire 842, valoarea proiectului fiind de 2.16 milioane lei.

De altfel, fiecare bloc e autorizat separat. Unul dintre acestea, blocul ”B”, aflat în fază avansată, lucrările de zidărie și rezistență fiind deja terminate, are valoarea de 2.44 milioane lei. Beneficiarii autorizației de construire 275/2020, fiind firmele 2TS Properties și Covidan Impex SRL.

O a treia autorizație este cea care poartă numărul 205/18 februarie 2020, fiind emisă pentru imobil de locuințe colective cu garaj subteran – imobil ”D”, cu regim de înălțime S+P+3E+Er, valoarea fiind de 2.44 milioane lei.

Din aceste câteva exemple vedem că Alin Tișe și fratele său dar și asociații lor, au pus la bătaie aproape nouă milioane de lei, o sumă deloc de neglijat.

Un alt amănunt interesant este că unul dintre numerele de telefon afișate la fața locului, la care cumpărătorii pot obține informații a fost alocat firmei Companiei de Salubritate Brantner Vereș. Despre relația dintre Alin Tișe și firma Vereș, actualmente Strict Prest SRL, DNA Cluj a publicat date interesante într-o ordonanță de clasare, despre depozitarea ilegală a sute de mii de metri cubi de gunoi, pe rampa de la Pata Rât, și pentru care Consiliul Județean ar trebui să dea în judecată firma de salubritate. Acest fapt nu s-a întâmplat nici azi, iar pentru asta foaiatransilvană.ro va publica un articol de presă.

Despre cercul relațional al fraților Tișe și despre asociații lor, cei din firma Covidan SRL, într-un alt articol.

17 răspunsuri

 1. Avatar Cipri
  Cipri
 2. Avatar Alcor
  Alcor
 3. Avatar Cristi
  Cristi
 4. Avatar SONIA
  SONIA
 5. Avatar radu g
  radu g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *