, ,

EXCLUSIV Cine este clujeanul care ar fi dat foc Spitalului Privat Med Life

Posted by

Judecătoria Cluj Napoca a dispus emiterea unui mandat de arestate pentru tentativă de furt și distrugere prin incendiere, ambele fapte având loc la Spitalul Privat Med Life Humanitas, de pe strada Frunzișului.

Singurul mandat de arestare emis de judecătorii clujeni, în cursul zilei de sâmbătă seara, a fost pe numele unui bărbat care se numește Gal Alin Arossato, din Cluj Napoca, care nu figurează cu loc de muncă, și care se pare că este prima abatere la legea penală.

A vrut să fure din magazia Spitalului

Surse judiciare ne-au informat că bărbatul acuzat, a vrut să fure din magazia spitalului privat Med Life Humanitas, diferite lucruri.

Ajuns în interior, Arossato a folosit o brichetă dar din greșeală nu a fost atent și a aprins diferite materiale sanitare, care erau inflamabile și care s-au aprins foarte repede.

Speriat de ce a făcut, Arossato a fugit de la fața locului, fără a mai stinge focul. Ulterior, ISU Cluj a declanșat codul roșu de intervenție la incendiu, toți cei 29 de pacienți internați fiind transferați spre alte spitale.

Poliția Cluj confirmă informațiile noastre

Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri.

Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã.

Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați.

Trei polițiști au fost primii care au început să stingă focul

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului.

Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *