Acasă EVENIMENTE Descinderi ale procurorilor DNA Cluj la Poliția Cluj. Fostul șef al instituției...

Descinderi ale procurorilor DNA Cluj la Poliția Cluj. Fostul șef al instituției dus la audieri

0

Procurorii DNA Cluj au descins în această dimineață la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj unde au efectuat mai multe percheziții.

Pe de altă parte, procurorii au descins și la locuințele a patru ofițeri de poliție unde au efectuat percheziții.

Sursele noastre ne-au comunicat faptul că la sediul DNA Cluj a fost dus și fostul șef al IPJ Cluj, comisarul șef Mircea Rus, demis la la finalul lunii septembrie prin ordin al șefului Poliției Române. Pe numele lui Rus ar fi fost emis un mandat de aducere la DNA.

Aceleași surse judiciare ne-au mai comunicat că mai mulți polițiști de la Dej, sunt vizați de anchetă.

DNA Cluj a tratat superficial plângerea pentru Mircea Rus

DNA Cluj a a vut un dosar în lucru care se referă la comisarul șef Mircea Rus. Procurorul de caz a dat clasare, dar un judecător de la Tribunalul Cluj nu a fost de acord cu acest lucru.

Decizia judecătorului a fost de reluare a urmăririi penale. Sentința o puteți citi mai jos.

”(…) admite plângerea formulată de către petentul xxx împotriva Ordonanţei de clasare emisă la data de 01.03.2021, în dosarul de urmărire penală nr. 91/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, şi a Ordonanţei procurorului ierarhic superior emisă la data de 01.04.2021 sub nr. 2/II/2/2021, pe care le desfiinţează cu privire la soluţia de clasare emisă în cauza de mai sus, având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu (…), favorizarea făptuitorului (…), şi trimite cauza la procuror în vederea continuării urmăririi penale cu privire la aceste infracţiuni, şi a începerii urmăririi penale cu privire la alte infracţiuni sesizate cu privire la care nu s-au efectuat deloc cercetări”, arată soluția pe scurt a instanței.

Ce acuzații i se aduc fostului șef al IPJ Cluj

La dosar există și un denunț depus de un alt fost polițist din cadrul IPJ Cluj. Presa locală a scris că Mircea Rus este acuzat de trafic și consum de droguri, constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu. Informațiile sunt furnizate de mai mulți polițiști clujeni și de ”persoane din mediul interlop cărora susnumitul (Mircea Rus, n.red.) le-ar fi impus plata unor taxe de protecție”.

Fostul șef al IPJ Cluj mai este acuzat că în perioada în care ocupa funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale din Poliția Municipală Cluj Napoca îi trimitea pe interlopii clujeni care erau protejații lui să provoace scandaluri în localurile din oraș. Rezultatul scontat era de a-i face pe clienți să nu mai frecventeze barurile respective și pe patroni să caute protecție. Iar protecția venea din parte lui Rus în schimbul unei taxe care era de aproximativ 800 euro/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.