Exclusiv! Judecătoarea Hîngan de la Curtea de Apel Cluj a făcut denunțul împotriva soacrei primarui Cherecheș. A fost o prindere în flagrant

Posted by

Surse judiciare din cadrul DNA Cluj susțin că ancheta penală este condusă chiar de către procurorul șef Ionuț Vasile.

Socra primarului Chereches, Claudia Gliga, și Tabita Gliga.
Socra primarului Chereches, Claudia Gliga, și Tabita Gliga.

Aceleași surse judiciare ne-au declarat că la data de 8 noiembrie 2023, DNA Cluj ar fi dispus continuarea urmăririi penale față de Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, mama Tabitei Gliga.

Denunțul la DNA Cluj l-ar fi depus la data de 5 noiembrie 2023, judecătoarea Farcaș Hîngan Georgiana Rodica, una dintre cele două judecătoare din completul de apel care l-a judecat pe Cătălin Cherecheș, pentru infracțiuni de corupție.

A doua persoană care a depus denunțul depus la DNA este Farcaș Hîngan Rodica, rudă aproapiată a judecătoarei.

Ofertă de cumpărare a firmei familiei Hîngan

Surse din cadrul serviciilor secrete au declarat pentru Foaia Transilvană că în cursul lunii octombrie 2023, soacra primarului Cherecheș ar fi discutat du Hîngan Rodica, mama judecătoarea Hîngan, despre cumpărarea afacerii acesteia, pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de euro.

În schimbul banilor, magistratul ar fi trebuit să dea o soluție mai ușoară, chiar de achitare.

”Ca de la mamă, la mamă”

Cele două femei, respectiv judecătoarea Hîngan și mama acesteia , Rodica au fost audiate în calitate de martori denunțători, de către procurorii DNA.

Rodica Hîngan a precizat că socra primarului Cherecheș ar fi căutat-o la sediul firmei sale din Târgu Mureș, dar ea nu era acolo.

A doua zi, fixată de denunțătoare ca fiind ziua de 25 octombrie 2023, Claudia Gliga ar fi mers din nou la sediul firmei condusă de Rodica Hîngan, după care ar fi purtat o discuție.

Surse noastre mai susțin că soacra lui Cherecheș s-a recomandat cine este după care a trecut direct la subiect, și anume ca denunțătoarea să intervină pe lângă fiica ei, judecătoarea Hînganu ”ca de la mamă la mamă”, pentru a pronunța o sentință mai ușoară pentru ginerele ei.

Ulterior acestei discuții, Claudia Gliga s-ar fi oferit să cumpere afacerea deținută la Târgu Mureș de familia Hîngan, pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 100.000 de euro.

Discuția din data de 6 noiembrie

Sursele noastre mai susțin că cele două femei au discutat și a treia oară, în data de 6 noiembrie 2023, cu privire la sentința care ar fi urmat să îi fie aplicată lui Cherecheș.

În cadrul acestei noi discuții, Claudia Gliga s-a oferit să dea suma de 50.000 de euro, înainte de sentință, și o altă sumă de 50.000 de euro, după sentință.

A fost prinsă în flagrant

Sursele judiciare ne-au mai declarat că la momentul flagrantului, Claudia Gliga era însoțită de fiica acesteia Tabita, soția lui Cherecheș.

Claudia Gliga ar fi fost prinsă în flagrant în timp ce remitea suma de 50.000 de euro, colaboratorului cu identitate reală Fărcaș Hîngan Rodica.

 

Un răspuns

  1. Avatar Tudor
    Tudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *