EXCLUSIV! Rețeaua culturiștilor clujeni propusă pentru arestare

Posted by

În cel mai mare secret, procurorii DIICOT de la Structura Centrală au derulat percheziții în județul Cluj și în Cluj Napoca. Rețeaua culturiștilor clujeni propusă pentru arestare.

Probabil că anchetatorii de la București s-au temut de colegii lor de la Cluj, care nu au mai prea reușit lovituri în ultima perioadă.

Rețeaua culturiștilor clujeni propusă pentru arestare. În imagine Caba Eusebiu Enoh / facebook
Rețeaua culturiștilor clujeni propusă pentru arestare. În imagine Caba Eusebiu Enoh / facebook

 

Sursele noastre susțin că în acest dosar sunt vizate cinci persoane, parte din ele culturiști de renume sau doar iubitori ai acestui sport.

Este vorba despre Văleanu Petrișor Adrian, Roman Marius Sebastian, Cenan Andrei Ionuț, Caba Eusebiu Enoh și Butnariu Alin.

Cei cinci au fost reținuți pentru 24 de ore de DIICOT București și propuși la arestare în cursul zilei de joi. Ședința secretă s-a derulat la Tribunalul București, în cel mai mare secret.

Autoritățile judiciare fac tot posibilul să ascundă orice amănunt legat de acest dosar. Motivul posibil fiind ramificațiile spre alte rețele care se ocupă cu afaceri ilegale.

Acuzați de de trafic internațional

Aceleași surse ne-au declarat că cei cinci bărbați sunt acuzați de trafic internațional și național cu substanțe dopante cu grad mare de risc. În acest dosar penal se mai face referire și la traficul de droguri. La locuința unuia dintre cei implicați a fost găsită o mare cantitate de droguri.

Ar fi vorba, mai susțin anchetatorii de trafic cu peptide, hormoni și steroizi.

”Termenul de „peptidă” se referă la orice moleculă alcătuită din 2 – 50 aminoacizi uniți între ei prin legături peptidice. Peptidele există în mod natural în corpul uman și al animalelor dar și în plante cu conținut de proteine. Pot fi și sintetizate artificial în laborator”, se arată într-un tratat de chimie.

Când vorbim de peptidele hormonale din culturism ne referim la cele sub formă de pudră sau injectabile. Aceste substanțe stimulează secreția de hormon de creștere (HGH). Sunt hormnonii cunoscuți sub numele de peptide secretagog al hormonului de creștere. Acestea stimulează hipotalamusul să secrete mai mult hormon de creștere.

Vom reveni cu amănunte foarte interesante.

  1. Avatar Carje
    Carje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *