,

EXCLUSIV! Un cetățean din Israel, cu handicap, este izolat pe Aeroportul din Cluj! Ar putea ieși scandal internațional!

Posted by

Un scandal de proporții între România și Israel s-ar putea declanșa după ce polițiștii de frontieră de la Aeroportul Cluj Napoca au dispus ca un cetățean israelian, minor, cu dizabilități, să nu poată intra în România.

Cazul este unul foarte grav deoarece încalcă acordul Organizației Națiunilor Unite privind protecția persoanelor cu dizabilități. Potrivit unor surse foarte bine informate din zona Serviciului Român de Informații, minorul care are 17 ani s-a îmbarcat din Israel, în cursul lunii de joi și a ajuns la Cluj Napoca, pentru a se înscrie la studii universitare, la una dintre facultățile din oraș.

La sosire pe Aeroportul din Cluj Napoca, polițiștii de frontieră l-au trimis în ”zona nimănui”, deoarece vine din Israel, țară care se află pe lista roșie din cauza epidemiei de coronavirus. Minorul are nevoie speciale, având proteză la piciorul stâng. Cu toate astea, cei de la Poliția de Frontieră Cluj refuză să permită ca minorul să fie trimis la un centru special pentru protecția persoanelor aflate în situații grave, până se va putea întoarce în Israel, data cea mai apropiată fiind duminica viitoare.

În prezent, minorul se află izolat în zona de așteptare a avioanelor, care nu este considerat teritoriu național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *