,

Exercițiu amplu efectuat de pompierii din Cluj pe A10 Sebeș-Turda. S-a declanșat Planul Roșu de intervenție

Posted by

Pompierii clujeni au efectuat un exercițiu amplu pe autostrada A10 Sebeș-Turda de către ISU Alba, unde a fost pun în aplicare Planul Roșu de intervenție. Au fost prezenți și pompieri din Cluj.

Pompierii din Turda au luat parte joi, 15 iunie 2023, la un exercițiu coordonat de ISU Alba, pe Autostrada Sebeș – Turda, în zona Dumbrava, unde zeci de pompieri au avut de gestionat un scenariu cu un accident rutier grav.

Scenariul a constat într-un accident cu victime multiple între două autoturisme și un microbuz, de unde a rezultat un număr de 11 victime, iar unele dintre ele se aflau în stare gravă.

„S-a declanșat Planul Roșu, iar victimele rezultate din accident au fost evacuate, efectuându-se triajul la fața locului. Ulterior, acestea au fost transportate atât în Punctul Medical Avansat, cât și la UPU Alba, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Astfel de exerciții sunt benefice, întrucât ne menținem pregătirea la un nivel ridicat și colaborăm exemplar cu forțele din celelalte județe”, a transmis ISU Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *