Exercițiu de imagine sau frica de Covid19! Spitalul de campanie de la Sala Polivalentă va fi desființat

Posted by

Spitalul de campanie deschis la Sala Polivalentă din Cluj Napoca va fi închis, fără ca cineva să fi fost internat acolo. Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat că spitalul se va închide iar Sala Polivalentă va fi redată sportului.

“Nu se mai justifică menținerea, având în vedere scăderea numărului de cazuri. În municipiul Cluj-Napoca, mai avem șapte cazuri active. Nu am internat niciun pacient la Sala Polivalentă, ci doar a fost pregătită pentru intervenții de urgență în cazul în care spitalele n-ar fi făcut față. Până în 9 iunie inclusiv, amplasamentul rămâne în formula actuală. La Sala Polivalentă se vor relua treptat antrenamentele”, a declarat primarul la un post de radio.

În urmă cu câteva săptămâni, Emil Boc și prefectul de Cluj, Mircea Abrudean au inaugurat spitalul de campanie, care a fost construit de către Auchan Romania, care a investit în jur de un milion de lei. Acum toate dotările spitalului vor ajunge în depozitele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, și vor fi folosite în alte ocazii, atunci când situația o va permite.

În data de 6 mai 2020, autoritățile locale au dus presa pentru a le prezenta spitalul de campanie. ”Astăzi avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sper să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea”, a spus Emil Boc.

La rândul lui, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean spune că spitalul este funcțional! „Suntem bucuroşi să participăm astăzi la recepţia aproape finală a spitalului de campanie pe care, împreună cu sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la Auchan România şi de la cei peste 40 de parteneri implicaţi în această operaţiune, am reuşit să-l organizăm. Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sper să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *