Explicația lui Boc despre Școala Ardeleană. De ce nu e încă pe soclu?

Posted by

Explicația lui Boc despre Școala Ardeleană. Primarul Clujului a anuțat calendarul lucrărilor care vizează grupului statuar Școala Ardeleană de pe strada Kogălniceanu.

Explicația lui Boc despre Școala Ardeleană
Explicația lui Boc despre Școala Ardeleană

Edilul a explicat de ce nu a revenit încă pe soclu acest monument important și a anunțat când se va întâmpla acest lucru.

„A trebuit să obținem toate avizele pentru repunerea pe soclu a grupului statuar Școala Ardeleană. Avem aviz de la Mediu, aviz de la Monumente, pentru că – să fie clar – ei au dat soluția fără soclu.

Acum avem toate avizele pentru ca mâine să înceapă lucrările la punerea pe soclul a grupului statuar Școala Ardeleană și la bustul lui Emil Racoviță. Piatra am comandat-o din noiembrie, mâine încep lucrările și cred și sper că până la sfârșitul lunii martie proiectul va fi finalizat”, a spus Boc la un post local.

Proiectul de investiții cuprinde o suprafață de peste 25.000 mp pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente – Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Cât a costat investiția pe Kogălniceau – Universității și străzile adiacente

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei – aproximativ 10 mil. Euro.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul lunii martie 2024. Banii provin din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *