EVENIMENTE, STIRE PRINCIPALA

Explicația penibilă a Jandarmeriei Cluj după ce au defilat cu un pluton de strânsură. ”Nu au auzit toba” VIDEO

Un oficial al Jandarmeriei Cluj ne-a explicat, în încercarea de a salva situația, că penibilul afișat de militarii care au defilat la parada de 1 Decembrie, din centrul Clujului, are o exlicație.

Colonelul de jandarmi, care deține o funcție importantă în Jandarmeria Cluj ne-a spus că militarii care au defilat nu au auzit prea bine toba, iar din acest motiv nu au putut ține cadența după comandantul de pluton.

„La defilări, noi sutenm antrenați să ne ținem după tobă. Cadența este dată de toboșar, și așa toată lumea păstrează cadența. Militarii nu sunt obișnuiți să asculte muzica de la fanfara militară și să păstreze cadența. Ei se ghidează după tobă. Iar în gălăgia de la defilare, militarii ne-au spus că nu au auzit toba”, a explicat oficialul Jandarmeriei Cluj.

Acesta a început să devină incoerent de-a dreptul când a fost întrebat despre ceilalți militari, de la armată și de la pompieri care au defilat, în cadența de paradă.

„Nu vă pot spune asta. Militarii noaștrii ne-au spus că ei nu au auzit toba. Nu vă pot răspunde la întrebarea de ce militarii de la MApN sau ISU Cluj au defilat în cadență”, a mai spus oficialul.

O altă explicație mai credibilă

Foaia Transilvană a stat de vorbă cu unul dintre militarii jandarmi, care a participat la paradă. Din motive lesne de înțeles numele acestuia nu îl putem face public.

Subofițerul ne-a spus că plutonul de militari a a fost adunat peste noapte, fără a exista o repetiție înainte.

„Vă spun eu cum au fost. Vreau să știe lumea. Au fost aduși oameni de acasă, din libere, care de pe unde era. Dintre cei care au defilat nu toți sunt colegi. Sunt de la diferite plutoane, de la Justiție, de la paza clădirilor administrative sau de pe la birouri. Trebuie să vă dați seama că au fost adunați 19 oameni care au fost puși să defileze, dar care nu au mai defilat niciodată împreună. La Jandarmeria Cluj este o gravă criză de personal dar șefii preferă să vorbească despre cât de bine este și cât de profesionist ne executăm misiunile. Adevărul este că s-au pensionat un număr foarte foarte mare de jandarmi și abia dacă au venit 20 la sută în locul lor”, a precizat militarul.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*