,

Explozie la o casă din Baciu. O femeie a fost grav rănită

Posted by

Mai multe autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit luni seara, pentru stingerea incendiului care a cuprins o casp în localitatea Popești Deal, județul Cluj. 

La fața locului au fost direcționate și două echipaje SMURD, care au fost alertate ca urmare a unui apel de urgență ce anunța producerea unei explozii în urma unor acumulări de gaze, într-o casă de locuit, unde se aflau mai multe persoane.

Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 19.00, iar în momentul sosirii pompierilor la fața locului au găsit o femeie fără semnale vitale, care fusese scoasă de aparținători în afara locuinței și-i aplicau masajul cardiac extern, precum și câteva focare minore în interiorul casei.

Pompierii au continuat suportul vital de bază până la sosirea echipajelor SMURD, concomitent cu desfășurarea operațiunilor de recunoaștere și stingere a incendiului.

Manevrele de resuscitare au fost efectuate împreună cu echipajele SMURD și au readus în scurt timp semnalele vitale femeii de cca 50 de ani. Aceasta prezenta arsuri la nivelul feței și a mâinilor, iar starea generală era gravă, fiind necesară intubarea acesteia. Victima a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Suflul exploziei a distrus ferestrele de la parterul imobilului, iar flăcările au mistuit bunurile din bucătăria și camera situate la parterul casei.

Cel mai probabil evenimentul a avut la bază o acumulare de gaze de la o butelie de gaz folosită pentru alimentarea unui aparat de gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *