,

Fabrica clujeană DeLonghi i-a angajat pe cei 33 de muncitori srilankezi rămași fără loc de muncă. Compania le va asigura și o locuință în apropierea fabricii din Jucu

Posted by

Fabrica de electrocasnice De’Longhi România a anunțat că  îi va angaja pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka care au rămas fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Compania a făcut această propunere Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi a fost selecţionată dintre toate ofertele transmise, conform ZF.

De’Longhi va asigura transportul de la Bucureşti şi cazarea în apropierea fabricii, urmând să semneze contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

„Decizia MMPS de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din rămaşi fara contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere că există de lucru aici, acasă, în condiţii corecte, de respect şi de securitate”, a precizat conducerea De’Longhi România.

Managementul companiei a aflat de situaţia celor 33 de persoane din presă şi a transmis imediat o ofertă de angajare către minister. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şase companii au făcut oferte de muncă lucrătorilor aduşi din Botoşani la Aeroportul Henri Coandă.

Ei au fost angajaţi de o fabrică din Botoşani şi se aflau în carantină când au fost concediaţi, fiind trimişi înapoi la Bucureşti pentru a fi repatriaţi. De la Otopeni nu există însă niciun zbor spre Sri Lanka. Contractele de muncă oferite acestora de către De’Longhi includ condiţii de salarizare coerente cu ale celorlalţi angajaţi, instruirea necesară şi reguli de igienă şi protecţie la nivelul tuturor angajaţilor.

Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii. Ca la orice angajare şi în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *