Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Familiile din UBB Cluj! Azi, despre soții Rațiu de la Resurse Umane, salarii lunare de mii de euro

Foaia Transilvană continuă să demanteleze situația de la Universitatea Babeș Bolyai (UBB), din Cluj Napoca.

Considerată una dintre cele mai de elită universități din România, UBB Cluj a fost exclusă în acest an din topul 1000 mondial, pentru că nu a mai îndeplinit criteriile de performanță.

În cursul zilei de luni, Foaia Transilvană a publicat un articol despre cazul angajatei UBB Cluj, Eleonora Miron, bolnavă de cancer, și care a fost concediată abuziv de UBB Cluj. Tribunalul Cluj a dispus reintegrarea în muncă cu plata drepturilor care i se cuvin pe perioada concedierii.

Sotii Rațiu sunt angajații Direcției Resurse Umane din cadrul UBB Cluj.

Sotii Rațiu sunt angajații Direcției Resurse Umane din cadrul UBB Cluj.

Pornind de la acest caz, ne-a atras atenția situația care există la Direcția de Resurse Umane.

Soții Rațiu conduc Direcția de Resurse Umane

De la început trebuie spus că Tribunalul Cluj a stabilit că Eleonora Miron a fost concediată abuziv, și că apărările formulate de UBB nu sunt fondate.

Direcția de Resurse Umane este condusă de Sabin Mircea Rațiu. Acesta a raportat venituri impresionante pentru anul 2022, și anume:

 • salariu funcție de bază: 115.060 lei,
 • alte venituri și proiecte: 88.192 lei.
 • În total, Sabin Mircea Rațiu a primit de la UBB suma totală de 203.252 lei, adică 16.934 lei / lună, reprezentând 3.456 euro / lună.

Soția lui Sabin Rațiu, Ioana Ramona, este angajată tot la UBB Cluj, și tot la Direcția de Resurse Umane, unde este șeful Serviciului de Resurse Umane.

veniturile cumulate ale sotilor Ratiu, pe anul 2022.

veniturile cumulate ale sotilor Ratiu, pe anul 2022. sursa foto: ubb cluj

Direcția de Resurse Umane din cadrul UBB Cluj, are două servicii, cel de Salarizare, și cel de Resurse Umane.

Ioana Ramona Rațiu a depus, la rândul ei declație de avere, din care aflăm că pe lângă salariul de bază a mai primit o sumă consistentă și din proiecte:

 • salariul de bază, an 2022 – 62.642 lei,
 • alte venituri și proiecte, an 2022 – 32.823 lei.
 • Total an 2022 – 95.465 lei, adică o medie lunară de 7.955 lei, reprezentând 1.623 de euro.

După cum se poate observa, familia Rațiu are un venit lunar, cumulat de la UBB Cluj, în sumă de 5.000 de euro/lună, adică aproape 25.000 de lei.

În România, salariu minim brut este de 3.000 de lei, iar cel mediu brut de 4.300 de lei.

Acuzații aduse familiei Rațiu

În cazul concedierii abuzive a angajatei UBB Cluj, Eleonora Miron, fiica acesteia i-a scris un mail rectorului UBB Cluj, Daniel David, în care reclamă abuzurile care au loc la Direcția de Resurse Umane, condusă de Mircea Sabin Rațiu.

În acest mail, rectorul David este rugat să intervină pentru respectarea legilor în vigoare.

”Familia Rațiu, având cunoștință de faptul că mama mea este încă în curs de recuperare, fiind totodată încadrată în grad de handicap grav, i-au asigurat reintegrarea în colectiv și în activitatea la locul de muncă, prin umilință, stres și abuz de funcție, transformând Direcția de Resurse umane în batalionul lor de execuție. Domnule rector, am ajuns la capătul puterilor. Nu mai pot să privesc cum aceste persoane îmi distrug psihic mama”, a scris fiica Eleonorei Miron, în mailul trimis lui Daniel David.

Foaia Transilvană l-a conctat pe Mircea Sabin Rațiu dar acesta nu a răspuns pentru a comenta sau explicați despre ce acuzații este vorba.

Dacă ne va comunica un punct de vedere îl vom atașa acestui articol.

 

10 Comments

10 Comments

 1. Victor

  29 august 2023 at 11:38 am

  Cum pot conduce o Directie doua persoane din aceeași familie? Oare nu sunt in incompatiblitate? DIICOT-ul doarme? Dar Comisia de Etica? Somn usor UBB!

 2. Cristea

  29 august 2023 at 4:19 pm

  Rectorul David știe tot ce mișcă. Oricum așa degringolada la UBB nu a fost niciodată. Cârdășie peste cârdășie, cu Câmpeanu, cu Bode, cu Deca. Nu am văzut niciodată să aibă un punct de vedere asumat și sănătos la toate tărășeniile emise de guvern sau parlament.

 3. Gheta Carmen

  29 august 2023 at 6:50 pm

  Rectorul stie este bine informat, dar prieteniile nu se strica cu una cu alta , o mana se spala pe alta!

 4. Javert

  29 august 2023 at 8:02 pm

  Veți avea o surpriză dacă veți trece pe la Serviciul Social UBB, de pe str. Brătianu 14. Aici șefa serviciului, suferă de cetitate severă DE PESTE DOI ANI!…este nevăzatoare, oarbă de- a dreptul și nimeni nu face nimic, să nu mai vorbim despre faptul că nici medicina muncii (care se face anual) s-ar putea să nu o aibă, fiind acoperită de caracatița ubb-istă…asta în contextul știrii cu dna pe care UBB a concediat-o pe motiv de boală! Vă dați seama un șef serviciu orb, cum poate să conducă un serviciu?

  • Biryuk

   30 august 2023 at 8:15 am

   Da, da așa este!…acest aspect este știut de către toți angajații DGA UBB (inclusiv dna. Director) și către o parte dintre studenți… greu de crezut că dl.Rector nu știe nimic!…învățați studenții despre etică, morală și performanță și la voi în curte dați cu toate aceste valori de pământ!…în topul Shanghai ajungeți pe criterii legate de competență, nu pe cele de nepotism!

 5. Doctor HARRIS

  29 august 2023 at 9:39 pm

  Ia vedeti si familia Oprean …marele prorector UMF …nu veti regreta !

 6. Andreea Miron

  1 septembrie 2023 at 9:45 am

  Ma întreb unde este ANI ?
  In perioada in care eu am fost angajata Universității Babeș-Bolyai, domnul Mircea Ratiu afirma ca eu și mama mea suntem in conflict de interese, in condițiile in care nu ocupam funcții de conducere in UBB și nici măcar nu ocupam funcții in acelasi departament al UBB.
  Mai mult, domnul Mircea Ratiu a încercat sa ma împiedice, pe vremea când am fost studenta a UBB, sa desfasor activitate de voluntariat in cadrul compartimentului juridic al UBB, motivând ca exista conflict de interese intre mine și mama mea.
  Aceasta familie Ratiu mi-a concediat mama in cel mai mișelește mod posibil ! V-am spus domnule Rector Daniel David încă din anul 2021 ca, familia Ratiu a transformat Direcția de Resurse Umane a Universității Babeș-Bolyai intr-un batalion de execuție !
  Aștept sa va dati demisia de onoare din funcțiile de conducere pe care le ocupati, toți cei care ați fost răspunzători de abuzul comis la adresa mamei mele Eleonora Miron !

 7. Komornic

  1 septembrie 2023 at 12:03 pm

  Andreea noi toți iti mulțumim pentru curajul, lupta ta și a familiei tale. Din păcate voi nu sunteți lăsați sa va dezvoltați în tara asta. Beizadelele și familiile lor conduc România.

 8. T. D. M. F.

  2 septembrie 2023 at 11:38 am

  mai câte vor ieși la iveala dacă într-adevăr vom spune adevăruri pure, ca se fac doar ilegalități punându-se angajații sa le facăa, pe motiv ca asa „se vrea de sus”!!!
  De asemenea și la Biroul Achiziții Servicii si Produse este ținută în funcție o asa zisa Șefa care sigur are probleme de comportament, în sensul ca vorbește singura, da ture prin curte după un anumit itinerar pe care îl repeta destul de des, se închide în birou ca să poată dormi în timpul orelor de servici… si de-asemenea și doamna șefa conduce proiecte din fonduri europene pe bani grei în timp ce sarcinile de servici ii sunt luate rand pe rand și date altora, însă salariul este neschimbat și curge în continuare. Și mai mult de atât este pusa sa evalueze subalternii…. care sunt astfel la mana ei, majoritatea neputând promova la o adică deoarece au calificativ „bine”
  În alta ordine a dezvaluirilor am sa relatez cum Brașoveanu Alex. conduce după bunul plac, din funcția de Dir. Adj. al UBB-ului, și cum m-a hartuit moral de-a lungul perioadei cât am fost angajata a DGA pe motiv ca îmi exprimam clar și concret opinia și „totdeauna promt”, motiv pentru care se răzbuna cum dorea, ajungând să-mi pună cuvinte în gura ca să poată sa ma ducă în fata comisiei de disciplina. Văzând totuși ca nici un coleg nu declara ceea ce ar fi dorit el, după ce m-a denigrat în fata întregului colectiv”, a lăsat-o balta dar datorita „mândriei și arogantei” lui nu a avut puterea de a ma reabilita în fata colegilor, niciodată!
  În aceasta instituție șefii nu au nici un interes sa își susțină subalternii ci dansează după cum le canta cei de sus, ca să nu-și piardă scaunul și mai ales salariile ca le iau fără sa facă…. mai nimic, noroc cu angajații care se descurca sa facă orice dar care sunt tot mai împovărați de sarcini și stresați la maxim cu lucrul stand și după program, dar degeaba, fără a fi remunerați în plus pentru aceste ore suplimentare.
  O ar mai fi destule de zis dar totuși ma opresc aici însă pe parcurs ce vor mai fi publicate articole, îmi voi mai aminti și eu mai multe de relatat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Zilele acestea, pe străzile Clujului poate fi văzută o mașină care este desprinsă din filmele cu Batman. În realitate, această super mașină a viitorului...

EVENIMENTE

Serviciul Teritorial Cluj al DNA pare a fi locul unde nu se întâmplă nimic, niciodată. Corupția a ajuns în zona de competență la apogeuri...

EVENIMENTE

Vineri dimineața, în cimitirul Mănăștur, din Cluj Napoca, a avut loc o adevărată dramă. O femeie, în vârstă de 47 de ani, a mers...