,

FENOMEN UNIC în România. Aurora Boreală a transformat în roșu cerul în mai multe orașe!

Posted by

Un fenomen unic în România a fost vizibil duminică seara, 5 noiembrie, în mai multe orașe, inclusiv la Cluj-Napoca.

Este vorba de fenomenul Aurora Boreală, care a transformat cerul într-un roșu sângeriu, iar imaginile sunt impresionante.

Aurora Boreală a putut fi observată și în mai multe zone din județul Cluj, comuna Chinteni sau zona Tarnița.

„Aurora boreală vizibilă ACUM din România. Fotografiile au fost realizate acum câteva minute din județul Timiș de Alex Babiuc (Șandra) și Andrei Gornic (Paniova). Relatări și fotografii sunt din mai multe zone din țară: Timiș, Bihor, Cluj, Caraș Severin, București, Giurgiu, Ialomița, Tulcea, etc. Hartă prezintă predicția activității aurorei acum, Kp-index fiind 7″, au precizat cei de la AstroInfo.

Ce este Aurora Boreală

Aurora Boreală este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă și a putut fi observată pe cerul nocturn din România, duminică seara. Aurora apare în mod obișnuit atât ca o strălucire difuză, cât și ca o cortină extinsă în spațiu orizontal.

Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului. Acest fenomen are loc atunci când particulele încărcate electric ale vântului solar interacționează cu atmosfera Pământului. Aurora Boreală apare în emisfera nordică, în timp ce cea australă, cunoscută sub numele de „Aurora Australă”, se desfășoară în emisfera sudică.

Astronomul Adrian Șonka a explicat că acest fenoment este unul extrem de rar.

”Fenomenul a fost cauzat de o erupție solară care a avut loc în urmă cu câteva zile și s-a produs în această seară, când particulele emise în urma erupției au ajuns pe Pământ și au interacționat cu atmosfera terestră”, a precizat astronomul.

Aurora Boreala la Arad

Un răspuns

  1. Avatar Petre Hantig
    Petre Hantig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *