,

Finul mitropolitului Andrei, acuzat că și-a țepuit contabila. Preotul polițist Augustin Căpâlnaș a fost condamnat penal

Posted by

Fost diacon și șofer al mitropolitului Clujului, IPS Andrei, ajuns ulterior ofițer la Poliția Rutieră, unde a condus mașinile de poliție pentru mai bine de 20 de ani, Augustin Căpâlnaș, are din nou probleme.

Devenit om de afaceri după ce a fost dat afară din Poliția Română, Căpâlnaș a fost dat în judecată de propria contabilă, scriu jurnaliștii de la Spy News.

„Admite, astfel cum a fost precizată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Pridon Simona – Birou Expert Contabil, …, în contradictoriu cu pârâţii A&A Protect Asig SRL, …, înregistrată în Registrul Comerţului sub nr. J32/1089/2015,…, și Câpălnaș Augustin. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamantă a sumei de 11.000 lei cu titlu de debit neachitat. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamantă a sumei de 3.714,5 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Inspector principal și purtător de cuvânt

Căpâlnaș a fost pe rând șoferul lui IPS Andrei pe când era arhiepiscop de Alba și, totodată, diaconul acestuia, absolvind Teologia în 1996. Ierarhul i-a botezat copiii lui Căpâlnaș.

Timp de zece ani a condus mașina lui IPS Andrei, apoi a fost preot de mir, apoi polițist la Școala de Poliție din Cluj Napoca, apoi inspector principal de poliție și purtător de cuvânt la Brigada Poliției Rutiere din București.

augustin capalnas pe vremea cand era politist
augustin capalnas pe vremea cand era politist

Fără a avea permis, Căpâlnaș conducea mașina de poliție care deschidea coloanele oficiale ale președintelui României.

Înșelătoria a ieșit la iveală în 2014, cu ocazia unor testări care au avut loc la Cluj, când un alt polițist i-a cerut permisul de conducere, acesta având doar o copie. După ce l-a verificat în baza de date, polițistul a descoperit că preotul polițist nu avea permis de conducere.

Ulterior, el a fost condamnat penal la doi ani de închisoare cu suspendare și dat afară din Poliția Română.

Surse apropiate Mitropoliei Clujului susțin că preotul s-a angajat la o firmă specializată în curățenia stradală și salubritate, într-o funcție de conducere, fiindu-i permis de conducerea Mitropoliei să revină la haina preoțească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *