, ,

Fiul avocatei Dairatani a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. S-au găsit 11 kilograme de substanțe psihoactive

Posted by

Tribunalul Cluj a dispus condamnarea lui Elias Dairatani, fiul cunoscutei avocate din Cluj Napoca, Monica Dairatani, pentru trafic de droguri.

Astfel, Elias Dairatani a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare cu executare.

”Condamnă pe inculpatul Dairatani Elias, pentru comiterea infracţiunilor de: deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, …, 2 ani închisoare – efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, p.p.de art.16 al.1 din Legea nr.194/2011 cu art.35 al.1 C.penal, la pedeapsa de : – 3 ani închisoare … În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b din Codul penal, contopeşte aceste pedepse, aplică pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 8 luni închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă), inculpatul urmând a executa în detenţie pedeapsa principală de 3 ani 8 luni închisoare”, se arată în sentință.

Tot în același dosar a mai fost condamnat și un alt traficant, în persoana lui Sălăgean Horațiu Ionel, care a primit cinci ani, șase luni și 20 zile de închisoare cu executare.

Prinși după un scenariu de Hollywood

Prinderea celor doi traficanți în flagrant delict s-a făcut în baza unei operațiuni desprinsă din filme de la Hollywood.

Polițiștii de la BCCOA Cluj au primit o informație că Sălăgean și cu Dairatani ar urma să facă un import masiv de droguri, prin vama Nădlac, județul Arad.

Oamenii legii au primit informația că ”Sălăgean Horațiu Ionel urmează să ridice o cantitate de 11 (unsprezece) kilograme de substanțe psihoactive iar autoturismul care transportă această cantitate de substanțe psihoactive este marca Opel VIVARO”.

Pe data de 29 septembrie 2021 a fost organizată o misiune de supraveghere și filaj în cele două puncte de trecere a frontierei de la Nădlac.

”În jurul orei 09,20 a fost observat pe sensul de pătrundere în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, autoturismul marca Opel Vivaro cu nr. de înmatriculare *** care avea legat după el un trailer pe suprafața căruia se afla un autoturism marca Opel, de culoare gri, fără numere de înmatriculare”.

Drogurile erau ascunse în pungi cu dulciuri

Ulterior, șoferul și-a continuat drumul și s-a oprit în localitatea Săliște, județul Arad, la o pensiune.

Acolo și-a făcut apariția cu un taxi și Sălăgean Horațiu Ionel care urma să ridice o cutie în care se aflau cele 11 kilograme cu droguri.

”Potrivit procesului verbal de prindere în flagrant din data de 29.09.2021, ora 14,25 la punctul de întâlnire din oraș Săliște, … a fost observat inculpatul … în timp ce a ridicat de la șoferul autoturismului marca Opel Vivaro … un colet format dintr-o cutie de carton pe care se aflau mai multe desene cu jucării … După ce a pus coletul în autoturismul tip taxi, …, dispozitivul de prindere în flagrant format din polițișiti DOS și BCCO l-au imobilizat”, se arată în sentință.

Drogurile erau ascunse în pungile de jucării. Potrivit rapoartelor farmacologice acestea conțineau MDMB-4-en-PINACA, considerat un drog de mare risc.

”După ce a fost desfăcut coletul au fost observate mai multe cutii din carton pe care erau inscripționate diferite mărci de dulciuri iar în interiorul acestor cutii se aflau câte 1, 2 sau 3 pungi transparente prevăzute cu ziplock sau sigilate termic care conțin substanță de culoare alb-gălbuie sub formă de bulgări, cu privire la care există suspiciunea că sunt substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive … În total au fost identificate 25 de astfel de pungi”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *