Focar de coronavirus în comunitatea de țigani din Viișoara! Autoritățile sunt în alertă!

Posted by

Potrivit informațiilor oficiale comunicate de Direcția de Sănătate Public Cluj, în localitatea Viișoara au fost confirmate patru cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

Este vorba despre patru copii care pe lângă temutul virus SarSCoV2 au fost depistați și cu rujeolă. ”În momentul în care au fost duși la spital și au fost testați pentru coronavirus, au fost pozitivi. Ei sunt asimtomatici”, spune o sursă din DSP Cluj.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru foaiatransilvană.ro că întreaga comunitate de romi din Viișoara, peste 90 de persoane vor fi testați împotriva noului coronavirus. ”Vom face ce am făcut la Dej și la Apahida. Îi vom testa pe toți, după care vom închide zona respectivă cu ajutorul Poliției și Jandarmeriei, astfel încât nimeni să nu mai poată intra sau ieși”, a spus prefectul de Cluj, pentru foaiatransilvană.ro.

Primarul comunei, Ioan Roman a precizat că a discutat cu autoritățile despre acest caz, care riscă să transforme comuna într-un focar de coronavirus. ”Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane. Mulți dintre copiii de acolo suferă de rujeolă, iar 4 copii au fost confirmați cu Covid-19. Am purtat corespondență cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea”, a declarat primarul comunei Viișoara, Ioan Roman.

”Îi rog pe cetățenii comunei Viișoara, dar în special pe cei din comunitățile de romi, să păstreze regulile de distanțare socială, să poarte măști de protecție și să nu iasă din case decât pentru strictul necesar. Cât privește familiile celor 4 copii infectați, îi rog să stea în casă și să nu iasă în comunitate! Să sune la Primărie, iar noi îi vom ajuta să-și procure cele necesare”, a mai declarat Ioan Roman, citat refleqtmedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *