,

FOCAR de COVID-19 la o fabrică din Gherla. 17 angajați au fost depistați pozitiv, iar activitatea uzinei a fost suspendată

Posted by

Fabrica Becker România, cu sediul în Gherla, și-a suspendat activitatea după ce a fost depistat aici un focar de infectări cu Covid-19.

Mai mulți angajați au făcut testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar în urma testării, 17 persoane au fost confirmate luni, 14 septembrie, pozitive cu noul coronavirus.

Mircea Abrudean, Prefectul Clujului, a precizat că este în curs o anchetă epidemiologică, iar în funcție de rezultatul anchetei se vor impune și alte măsuri. Mai multe detalii legate de acest caz urmează să fie anunțate marți, anunţă gherlainfo.ro.

Primul caz pozitiv din orașul Gherla apăruse în luna aprlie a acestui an tocmai la fabrica Becker Romania, iar apoi au urmat să fie testaţi pozitivi și alți angajați. În data de 18 aprilie deja erau 10 angajaţi testaţi pozitivi.

Deoarece nu a fost vorba despre un caz izolat, iar numărul de persoane confirmate era în creștere, conducerea companiei a decis la acea vreme ca întregul personal să intre în șomaj tehnic pentru două săptămâni, urmând ca din data de 5 mai să fie reluată activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *