,

Focar de COVID 19 la Științe Economice! Institutul Inimii din Cluj a fost închis

Posted by

Relaxarea măsurior adoptate pentru prevenirea răspândirii epidemiei provocate de noul coronavirus, a adus și o creștere îngrijorătoare a cazurilor persoanelor infectate, în județul Cluj.

Specialiștii epidemiologi susțin că în prezent putem să ne considerăm în al doilea val al epidemiei, prognozat în prima fază pentru la toamnă.

În ultimele 24 de ore, în județul Cluj au fost înregistrate opt cazuri noi de COVID 19, iar în ultima săptămână au fost raportate 41 de cazuri noi.

Autoritățile medicale susțin că mare parte dintre aceste persoane se prezintă la camerele de gardă ale spitalelor, cu diverse afecțiuni, iar în urma testărilor se constată că sunt infectate cu noul coronavirus.

De  exemplu electricianul de la FSEGA, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș Bolyai s-a îmbolnăvit și a fost inbternat de urgență. Acesta a intrat în contact cu mai mulți angajați de la Compartimentul Secretariat, care acum se află în autoizolare pentru 14 zile.

La Institutul Inimii din Cluj Napoca lucrurile stau si mai grav. în Ultimele trei zile au fost raportate 12 cazuri noi de infecție cu coronavirus, dintre care zece pacienți veniți la spital cu diverse afecțiuni și doi angajați ai spitalului, în funcția de asistent medical. Luate la întrebări despre aceste cazuri, autoritățile medicale spun senin că pacienții veniți la internare nu sunt testați, deoarece, Ministerul Sănătății a decis ca doar pacienții oncologici să treacă prin aceste proceduri de testare înainte de internare.

Asta a făcut ca Institutul Inimii din Cluj Napoca să fie declarat focar de coronavirus și închis. Internările au fost interzise, acesta fiind dirijate spre Clinica Medicală 1, care are profil de cardiologie. ”Nu știm dacă vom putea face față numărul mare de solicitări”, a spus un medic de la Medicala 1.

Autoritățile speră ca Institutul Inimii să fie redeschis în cursul săptămânii viitoare după ce va trece printr-o amplă acțiune de dezinfecție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *