,

FOCAR de COVID la UMF Cluj. 20 de studenți străini confirmați pozitiv și izolați într-un cămin

Posted by

Aproximativ 20 de studenţi străini ai Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj au fost confirmaţi cu COVID-19. Aceștia au fost izolați de conducerea universității ntr-un cămin.

Anunțul a fost făcut chiar de prefectul Mircea Abrudean, care a susținut vineri o conferință de presă.

„Studenţii sunt izolaţi. Vorbim de studenţi străini, la ora aceasta, care sunt izolaţi în căminul de la UMF, cred că sunt vreo 20. Petrecerile sunt cu cel mai mare grad de risc, pentru că nu se respectă regulile”, a subliniat Mircea Abrudean.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a hotărât, vineri, suspendarea activităţii cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, cinematografelor şi instituţiilor de spectacole, ca urmare a depăşirii pragului de 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de persoane.

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care stabileşte categoriile exceptate de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic.

Printre categoriile de persoane care sunt exceptate de la măsura carantinei de 14 zile la intrarea în ţară, chiar dacă vin din ţări cu risc epidemiologic ridicat sunt şi studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care au de susţinut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor, care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *