Focar de pestă porcină în Baciu. Mai multe localități clujene vizate

Posted by

Focar de pestă porcină în Baciu a fost depistat de inspectorii de la DSVSA Cluj, pe raza localității Popești. Focarul a fost depistat pe 12 februarie, iar Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a decis să instituie zona de protecție în jurul comunei Baciu.

Focar de pestă porcină în Baciu
Focar de pestă porcină în Baciu

„În localitatea Popești, comuna Baciu, județul Cluj, s-a diagnosticat pesta porcină africană, în urma obținerii unui rezultat pozitiv, conform Buletinelor de analiză, eliberate de LSVSA Cluj. S-au întreprins următoarele măsuri: ucidere, ecarisare, dezifencție și instaurarea unor zone de protecție (0-3 km) și supraveghere (3-10 km)”, potrivit docomentului emis de DSVSA Cluj.

Alertă de pestă porcină în județul Cluj

Potrivit autorităților, au fost aplicate mai multe măsuri de protecție în localitățile Baciu, Chinteni, Cristorel, Bontida, Feiurdeni, Feleacu, Someșeni, Florești pentru focarul de pestă porcină africană.

Mișcarea animalelor din zona de protecție este restricționată, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sau private fiind interzis, cu excepția cazului în care sunt avizate de autoritatea veterinară locală. De asemenea, niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploatație fără autorizarea venită din partea veterinarului.

Toate animalele din această zonă de protecție sunt supravegheate clinic de echipe formate din medici veterinari.

DSVSA Cluj informează că nici un animal domestic nu poate intra sau ieși dintr-o exploatație în cursul primelor șapte zile fără autorizarea venită de la veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *