,

Focare de coronavirus la DGASCPC. Seniorii internați în centrele speciale, infectați la grămadă!

Posted by

Ultimul focar de coronaviruas a fost înregistrat la Centrul de Abilitare și Reabilitare Jucu. Aici, spun surse oficiale din cadrul Direcției de Sănătate Publică Cluj, sunt internate 49 de persoane, din care 40 sunt infectate cu noul coronavirus. Tot la centrul de la Jucu, 12 angajați au fost ei confirmați cu noul coronavirus și au rămas internați în centru, pentru a primi tratament de specialitate.

Infectarea de la Jucu s-a produs în cursul săptămânii trecute și a fost ținut secret de noua conducere a DGASPC Cluj și de către Consiliul Județean Cluj, condus de liberalu Alin Tișe.

Epidemia a scăpat de sub control

De altfel, mai susțin sursele noastre de la DSP Cluj, focarele din centrele de îngrijire seniori din subordinea DGASPC sunt în toate centrele.

La centrul de profil de la Luna, unde sunt internați 70 de persoane vârstnice, au fost raportate peste 30 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Centrul de la Luna este condus de un oarecare Dumitru Moldovan, care în paralel este și lider de sindicat la DGASPC, fiind într-un vizibil conflict de interese, deoarece reprezintă și patronatul dar și interele angajaților, prin intermediul sindicatului pe care îl conduce.

La Centrul de Persoane Vârstnice Gherla, unde sunt internate 50 de persoane, a fost înregistrată o mortalitate de zece la sută. Sursele noastre susțin că au fost înregistrate cinci decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

La Centrul de Îngrijire și Asistență Socială Cluj Napoca, lucrurile nu stau nici ele bine. La acest centru sunt internate 85 de persoane care primesc asistență medicală la limita avariei. ”Pe tura de noapte sunt două asistente medicale la 85 de persoane vârstnice și bolnave, iar pe tura de zi sunt patru asistente”, spune un un inspector DSP Cluj care a efectuat anchete epidemiologice la acest centru.

Unii dintre angajații DGASPC au reclamat faptul că după demiterea directorului Dan Tămaș, nu s-au mai alocat bani pentru cumpărararea de materiale de protecție sanitară, cum ar fi combinezoane medicale, măști de protecție sau mănuși.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *