,

Focuri de armă la Arhivele Statului Cluj. Un jandarm s-a jucat cu arma

Posted by

Un incident deosebit de grav a avut loc la Arhivele Naționale Cluj, instituție care beneficiază de paza Jandarmeriei Române.

Un militar jandarm, cu gradul de plutonier adjutant șef s-a jucat cu pistolul și a executat mai multe focuri de armă. În termeni militari, acest lucru se numește foc accidental.

În realitate, spun alți jandarmi, ca să poți executa un singur foc accidental trebuie să comiți trei greșeli grave, care sunt interzise de regulamentele militare.

Unul dintre jandarmii clujeni, participant la cinci misiuni internaționale și medaliat pentru curaj de președintele României, ne-a declarat că știe subiectul.

Acesta a explicat pentru Foaia Transilvană care sunt cele trei greșeli grave:

– Nu scoți armă decât dacă vrei să o folosești;
– Nu bagi glonț pe țeavă decât dacă trebuie să o folosești;
– Nu pui degetul pe tragaci, decât dacă trebuie să folosești arma.

Scos din serviciu și trimis acasă

Din primele informații, incidentul a fost anunțat abia la ieșirea din tură, militarul jandarm susținând că a încercat să își curețe arma.

Această explicație nu poate fi una credibilă din moment ce un pistol sau orice altă armă de foc nu se curăță cu glonț pe țeavă.

Foaia Transilvană cunoaște și alte amănunte. Am trimis mai multe cereri de informații la Parchetul Militar și Jandarmeria Cluj, și vom reveni și cu alte informații foarte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *