Fost pădurar la Ocolul Silvic Gherla reținut pentru fals informatic. A introdus date eronate în sistemul de evidență a transportului de lemne

Posted by

Un fost pădurar din Gherla a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracținea de fals informatic, după ce a introdus date eronate în sistemul de evidență a transporturilor de material lemnos.

„La data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 53 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de fals informatic în formă continuată.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în luna noiembrie a anului 2022, bărbatul, având funcția de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gherla, ar fi introdus, în formă continuată, date neconforme în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, cu consecința sancționării pe nedrept a unei persoane fizice.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, ulterior pe numele acestuia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a anuntat IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *