, , ,

Fostul atacant de la CFR Cluj, George Țucudean își construiește un castel. Este un vis mai vechi al său

Posted by

Obligat de o afecțiune cardiacă să se retragă din fotbalul profesionist, George Țucudean și-a regăsit ritmul.

La 32 de ani, fosta glorie a CFR Cluj și a naționalei de fotbal, are mai multe afaceri care îi aduc profituri generoase.

George Țucudean și-a regăsit ritmul după ce s-a reatrs din fotbal.
George Țucudean și-a regăsit ritmul după ce s-a reatrs din fotbal. Sursa foto: George Țucudean / facebook

Firmele sale au 1.400 de de angajați, care lucrează la o fabrică de mobilă, la podgoria familiei, una care a devenit cunoscută la niveluil României, sau la hotelul familiei.

Pentru a fi în formă maximă, George Țucudean are un ritm de viață pe care și l-a autoimpus.

”Mă trezesc la 07:30, la 8 merg la fabrică de mobilă unde avem birourile şi producţia, de acolo la hotel, la SPA, la magazinul de astea ce le aveam cu sala de evenimente şi locul de joacă, la cramă. Avem undeva de 1400, 1300-1400 angajaţi, am avut mai mulţi dar e nebunia asta cu războiul şi cu criză asta care nu e spusă la televizor dar e a scăzut cu 30-35% producţia de mobilă pentru că lumea n-are bani. Acum stagnează aşa suntem la 70-80% cu totul, dar important e să trecem 1-2 ani cât durează şi nebunia asta”, a declarat fostul atacant al CFR-ului.

Podgoria un vis mai vechi

Când s-a retras din fotbal, Țucudean a început să lucreze în podgoria tatălui său. Așa a început să uite, încet, încet, că o afecțiune cardiacă, descoperită întâmplător la un control anual, l-a obligat să renunțe la visul de viață.

domeniul viticicol detinut de George Țucudean
domeniul viticicol detinut de George Țucudean. Sursa foto; George Țucudean / facebook

Acum, crama lui George Țucudean se numeste MaxiMarc, nume care provine de la copiii lui, Maximilian și Marc.

Afacerea merge tot mai bine de la un an la altul, vinurile obținute fiind premiate la festivalurile internaționale de profil.

„Mustoasa de Măderat, un vin alb, un soi autohton. Un vin roșu ar fi Cadarca. Mustoasa e un soi mai acid. Dar avem două tipuri de Mustoasă: unul făcut simplu, altul «mai complicat», automat, mai catifelat. Sunt toată ziua pe la cramă, verificând și degustând, nu e chestia că am devenit expert. Numele cramei este inspirat de copiii mei, Maximilian și Marc, am decis să folosim numele lor pentru că reprezintă viitorul. A avut trei visuri în copilărie, iar unul dintre ele era să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și face vinul propriu. Acum, și-a îndeplinit visul”, a mai spus Ţucudean.

Va reface un castel vechi

De asemenea, pe domeniul familiei există un castel vechi, care a fost construit acum sute de ani, în timpul Imperiului Austro Ungar.

În lunga perioadă care a trecut, castelul a suferit daune importante. Acum, el va fi refăcut de George Țucudean, care promite că îi va da strălucirea de odinioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *