Fostul deputat Adrian Dohotaru și-a anunțat revenirea pe scena politicii într-un partid care nu contează

Posted by

Activistul de mediu și fostul deputat independent Adrian Dohotaru, plecat din USR după ce a fost ales parlamentar, și-a anunțat revenirea pe scena politicii, urmând să își depună candidatura pentru funcția de președinte executiv al Partidului Verde la următorul congres, care va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, la București.

„Partidul Verde începe pe 3 septembrie 2022 un nou drum politic. O nouă echipă! Un nou Program politic de centru-stânga! O nouă abordare! La Sala Dalles din București, bulevardul Nicolae Bălcescu nr 18, începând cu orele 12, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Verde (Verzii).

Vor fi supuse spre dezbatere și adoptare un nou statut, un nou program politic și o nouă echipă de conducere”, anunță reprezentanții partidului.

În cadrul congresului, activistul clujean va candida pentru funcția de președinte executiv al Partidului Verde. Vor candida pentru pozițiile de copreședinți: Marius Lazăr – politolog, ex-secretar de stat PSD în ministerul muncii și Lavinia Cosma – consilier orientare vocațională, ex-parlamentar USR.

La eveniment vor avea intervenții copreședinții Partidului Verde European, europarlamentarii Thomas Waitz și Melanie Voegel, europarlamentari verzi din Italia, Germania, Franța, lideri ai unor partide verzi din regiune (Bulgaria/ Borislav Sandov, Ex-Vicepremier și Ministru al Mediului, Ucraina, Republica Moldova).

De asemenea se vor adresa congresului Constantin Damov-Președintele Coaliției pentru Economia Circulară, Fondator și CEO al Green Group România, Roxana Bojariu- climatolog, Florentin Iancu-președintele Sindicatului din IT, Dan Trifu, președintele EcoCivica, Avram Iancu- singurul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

„Partidul Verde (Verzii) reprezintă singura formațiune politică din România, membru cu drepturi depline în Partidul Verde European, fapt reconfirmat la recentul Consiliu European al Verzilor, desfășurat la Riga. La nivelul Parlamentului European, Verzii (Greens-EFA) constituie în acest moment a patra forță politică, grupul fiind format din 74 de eurodeputați”, mai transmit aceștia.

Partidul Verde a fost înființat de omul de televiziune Florin Călinescu, dar este o formațiune politică insignifiantă și care nu contează în niciun sondaj politic.

Un răspuns

  1. Avatar Calin
    Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *