Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, propus administrator al Transgaz

Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, actual secretar general adjunct al Guvernului României, a fost nominalizat în Consiliul de Administrație (CA) al Transgaz, companie cu o capitalizare bursieră de 3,4 miliarde de lei, scrie portalul de specialitate Financial Intelligence.

Mircea Abrudean şi Laura Dragotă, fost consilier în Ministerul Finanțelor Publice, sunt propuşi în CA al Transgaz.

În februarie, Abrudean a fost numit în funcția de secretar general adjunct al guvernului, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. Acesta a ocupat funcția de prefect al Clujului între 2019 şi  2021.

Abrudean, in vizita la linia electrice aeriene (LEA) de 400 kV Cernavodă – Stâlpu a Transgaz. 

„Dezvoltarea infrastructurii energetice a țării este una dintre prioritățile guvernului. De aceea, am vizitat, alături de secretarul general al guvernului, Horațiu Gorun, lucrările la LEA, o investiție cofinanțată din fonduri europene, cu o valoare de 75 de milioane de euro.

În urma contextului generat de pandemie, o astfel de investiție reprezintă încă un pas către reconsolidarea economiei românești. Construcția într-un ritm atât de alert și folosind resurse financiare nerambursabile din fonduri europene, reprezintă un semnal pozitiv. Avem convingerea că, prin astfel de proiecte, rețeaua electrică de transport a României se va dezvolta în următorii ani și ne vom putea alinia cu succes dezideratelor europene„, a declarat Abrudean.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului național de transport al gazelor naturale. Societatea vrea să devină un operator de transport cu recunoaștere pe piața internațională a gazelor și lider pe piața energetică din regiune. Din 2008, este listată la Bursa de Valori București. Structura acționariatului său este 58,5097% statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, 41,4903% alți acționari (free-float).