Fostul șef al IPJ Cluj a primit clasare definitivă. Mircea Rus a fost reținut abuziv de DNA Cluj

Posted by

DNA – Structura Centrală a dispus clasarea dosarului care se referă la comisarul șef Mircea Rus. Fostul șef al IPJ Cluj a primit clasare definitivă.

Polițistul a condus IPJ Cluj și i s-a înscenat un dosar penal de către procurorii de la DNA Cluj. Rus a fost acuzat că ar fi favorizat-o pe Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății. Soțul acesteia a fost oprit în trafic de agenții de la Poliția Rutieră Cluj.

De asemenea, comisarul șef a mai fost acuzat și că a avizat numirea temporară a unor polițiști pe funcții vacante. Toate aceste acuzații s-au dovedit a fi doar literatură a procurorului DNA Cluj, Mihai Birtoc. 

Fostul șef al IPJ Cluj a primit clasare definitivă.
Fostul șef al IPJ Cluj a primit clasare definitivă.

Potrivit unui protocol al Ministerului de Interne, când un demnitar este oprit în trafic trebuie informat inspectorul șef. Rus a mers la fața locului unde a ascultat poziția ministrului Sănătății, dar nu a luat alte măsuri împotriva polițiștilor care și-au făcut datoria.

Ulterior, după ce DNA Cluj a început urmărirea penală pentru trafic de influență, lui Rus i s-a retras avizul de poliție judiciară. Imediat a fost demis din funția de șef al IPJ Cluj.

Curtea de Apel Cluj a invalidat probele

Comisarul șef a fost trimis în judecată de către DNA Cluj. Doar că un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a anulat toate probele ca fiind obținute ilegal.

Dosarul a fost restituit la DNA Cluj, de unde a fost preluat de structura centrală a parchetului anticorupție.

În data de 13 martie 2024, procurorul Ionuț Ardelean de la DNA București a dat clasare, pentru comisarul șef Mircea Rus.

Dacă România ar fi un stat de drept și o democrație autentică, polițistul ar trebui repus în toate drepturile sale.

Chiar procurorul șef al DNA București scrie negru pe alb că Mircea Rus nu a încălcat legea.

”Situația de fapt prezentată în cuprinsul rechizitoriului analizat nu este aptă de a forma convingerea unui observator neutru în sensul că în cauză ar fi fost îndeplinite atribuții de serviciu contrar legii sau că acestea nu ar fost îndeplinite de către funcționarii vizați din cadrul IPJ Cluj, determinând prin conduita lor cauzarea unei pagube ori a unei vătămări a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, atâta timp cât activitățile desfășurate s-au încadrat în dispozițiile care regelementează procedura împuternicirii”.

Un răspuns

  1. Avatar SILVIU
    SILVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *