Fostul subprefect de Cluj, nu se lasă. I-a scris lui Ciolacu să îl numească secretar general al Prefecturii Cluj

Posted by

Fostul subprefect al Clujului, Gyorke Zoltan, nu cedează și continuă lupta sa pentru a fi numit din nou în funcție la Prefectura Cluj. Acestas i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să îl numească în funcția de secretar general, care este vacantă din luna mai.

„Subsemnatul Györke Zoltán, inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, vă rog să emiteți Decizia Primului-ministru de aplicare a mobilității pentru dezvoltarea profesională în funcția publică vacantă de secretar general al Instituției Prefectului județul Cluj„, se arată într-un memoriu trimis de Gyorke.

Györke a prezentat motivele solicitării sale.

”Prin HG nr. 966/12.11.2020, dând curs dispozițiilor cuprinse în Sentința Civilă nr. 249/2020 pronunțată în dosarul nr. 2392/117/2019, Guvernul României a dispus numirea subsemnatului în funcția publică de subprefect al județului Cluj.

Ulterior, la data de 27.01.2021, a fost adoptată OUG nr. 4/2021 de modificare şi completare a OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ în sensul în care funcțiile de prefect și subprefect au devenit funcții de demnitate publică și s-a înființat funcția publică de secretar general al Instituției Prefectului, fiind de asemenea prezentate și condițiile de accedere în funcția de secretar general.

”În contextul adoptării acestor modificări legislative, la data de 02.03.2021, subsemnatul am transmis Ministrului Afacerilor Interne cererea prin care i-am solicitat să elaboreze și să înainteze către Secretariatul General al Guvernului proiectul de Hotărâre de Guvern privind aplicarea mobilității subsemnatului, pentru dezvoltare profesională, din funcția publică de subprefect în funcția publică vacantă de secretar general al Instituției Prefectului – Județul Cluj. Însă, prin HG nr. 186/03.03.2021, s-a dispus cu privire la subsemnatul aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental”, a explicat Gyorke Zoltan.

Pe site-ul Prefecturii Cluj apare ca titular Grigore Frențiu, deși funcția de secretar general ar fi vacantă din luna mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *