EVENIMENTE, POLITIC

Fotografia anului în România. Emil Boc alături de liderul AUR. E fake news?

Președintele AUR, George Simion a venit miercuri, la Cluj Napoca, pentru a se întâlni cu simpatizanții partidului pe care îl conduce.

Simion a mers și la Primăria Cluj Napoca unde și-a parcat autobuzul într-un loc nepermis, după care s-a dus să se întâlnească cu primarul Emil Boc.

La finalul discuției, pe care Simion a catalogat-o drept una normală, Boc și-a făcut o fotografie cu liderul AUR, care nu purta mască de protecție.

Numai că poza care circulă pe facebook este una trucată. Spunem asta deoarece liderul AUR purta un costum de altă culoare. Apoi, trucajul este vizibil mai ales în zona gâtului, unde suprapunerea nu a fost realizată perfect.

Contactat de Foaia Transilvană, primarul Clujului, Emil Boc a declarat că aceasta fotografie nu este una reală.

„Nu există așa ceva. Se vede de la o poștă ca este fakenews”, a spus primarul.

AUR urcă în sondaje

Teoria politică se confirmă și în cazul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care în 15 luni a reușit să urce de la 1 procent în intenția de vot, septembrie 2020, la aproape 20%, decembrie 2021.

AUR respinge eticheta de partid „extremist”, dar și-o asumă pe cea de „partid anti-sistem”. Într-un sondaj Avangarde, comandat de PSD, PNL este cotat cu 18%, iar AUR cu 17%.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să ia fața Pro România, PMP și ALDE la alegerile parlamentare. Intră în prezent în concurență cu PNL și USR și aspiră să depășească PSD.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*