Gata s-a decis! Primele măsuri de închidere a Clujului au fost adoptate!

Posted by

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, ca urmare a creșterii ratei de infectare a persoanelor cu noul coronavirus, să adopte câteva decizii care vor avea un impact negativ asupra economiei județului Cluj.

Prefectul de Cluj , Mircea Abrudean a anunțat că având în vedere incidența cazurilor noi de persoane infectate cu noul coronavirus, unde a fost depășit pragul de 1.5 la mia de locuitori, respectiv localitățile Cluj Napoca, Apahida,Căianu, Cășeiu, Cuzdrioara, Florești, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Vad etc, începâmnd cu data de 12 octombrie 2020, se vor închide toate restaurantele și cafenelele.

Am decis suspendarea pe o perioadă de zece zile cu posibilitatea prelungirii a activității cu publicul,  a unităților de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor. Suspendarea pe o durată de zece zile a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor și unităților de cazare dar și activitatea sălilor de jocuri de noroc, cu excepția a celor tip loterie și pariuri sportive”, a spus prefectul.

Deciziile luate de CJSU:

 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 • prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 • nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 47 s-au mai luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:

 • trecerea la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “ Petru Maior ” Gherla, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de functionare 1, pentru Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, Comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de funcționare 2, pentru Școala Gimnazială Cuzdrioara, Comuna Cuzdrioara, începând cu data de 12.10.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *