Gemenii maratoniști din Cluj Napoca au reușit să se impună și la Oradea

Posted by

Este vorba despre o competiție de anduranță, cu o lungime de cinci de kilometri. Traseul a fost conceput astfel încât să străbată drumurile de macadam și potecile de pădure din imediata vecinătate a orașului. Gemenii maratoniști din Cluj.

Gemenii maratoniști din Cluj
Gemenii maratoniști din Cluj

La final, gemenii din Cluj, Ellya și Inigo au reușit să se claseze foarte bine. Ellya a fost pe primul loc la open, și tot pe locul unu la categoria destinată celor sub 17 ani.

Băiatul, Inigo a venit pe locul 10 la open, și tot pe primul loc la categoria sub 17 ani.

Gemenii marastoniști din Cluj

Au sute de medalii și cupe câștigate la competițiile de atletism organizate în Cluj și în alte locuri din România. Participă la competiții pe asfalt, pe dealuri, oriune e vorba despre adrenalină.

Au început să alerge de la vârsta de trei ani, de mână cu mama lor, Oana. Apoi, treptat, pasiunea pentru alergat a devenit una totală. Ellya și Inigo au reușit de multe ori, chiar dacă au zece ani, să câștige competiții destinate adulților.

Participă chiar și la curse de caritate, menite să adune fonduri pentru copiii bolnavi. Ultima oară, Ellya și Inigo au alergat la Târgu Mureș, pentru copiii bolnavi de diabet.

Cursa de copii, Spartan, de un kilometru, este cea mai grea la care cei doi frați au participat. Urmează și altele, a povestit Inigo, deoarece medalia finală este un fel de lego, compusă din mai multe bucăți, care trebuie să câștigate la competiții separate.

Gemenii maratoniști din Cluj

Cei doi frați sunt elevi în clasa a treia la Colegiul Național Ortodox ”Nicolae Colan” din Cluj Napoca.

Deși pare că nu mai au timp decât pentru antrenamente și competiții, lucrurile nu stau așa. La învățătură, Ellya și Inigo sunt tot pe primul loc în clasă. Le place foarte mult matematica dar și să citească. De ce? Povestește chiar Ellya.

”Școala este pe primul loc. Ne place cel mai mult matematica. Suntem în clasa a treia. Un alergător trebuie să fie și inteligent. Citim foarte mult în timpul liber. Cititul ne liniștește. Mama ne-a învățat să citim”, a povestit Ellya.

Visul lor este de a ajunge atleți profesioniști dar și să lucreze ca și programatori, la fel ca și mama lor, Oana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *