, ,

Generalul Cătălin Micloș a preluat comanda Bazei de la Câmpia Turzii. În 2002 a evitat o tragedie lîngă Turda

Posted by

În 2002, pe atunci tânăr ofițer pilot, Cătălin Micloș a decolat de la Baza de Aviație de la Câmpia Turzii, la manșa unul Mig 21 Lancer, care s-a prăbușit după câteva minute, în zona satului Săndulești, lângă Turda, județul Cluj.

generalul Cătălin Micloș
generalul Cătălin Micloș

La momentul respectiv, Cătălin Micloș declara că a evitat producerea unei tragedii, prin faptul că s-a catapultat în ultima clipă, avionul ajungând în afara zone de locuit din Săndulești.

După 21 de ani, Cătălin Micloș a ajuns general de birgadă, și unul dintre cei mai experimentați piloți români.

El a preluat, acum, comanda Bazei 71 de Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii. El a condus până de curând puternica Bază Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

A preluat comandat Bazei 71

Într-o atmosferă cu o deosebită încărcătură emoțională, generalul de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, în calitate de nou comandant al bazei, a luat în primire comanda și Drapelul de Luptă al Bazei 71 Aeriană.

Cu acest prilej, a adresat câteva cuvinte celor prezenți la ceremonie:

„Mă reîntorc în această unitate după 9 ani, această bază fiind cea care m-a format ca aviator militar. Îi datorez foarte multe lucruri din ceea ce sunt astăzi. Unul dintre motivele pentru care sunt astăzi aici este că mă simt dator acestei baze, pentru că mă simt util Forțelor Aeriene activând aici alături de dumneavoastră. Baza 71 Aeriană își trăiește a doua tinerețe, fiind probabil cea mai frumoasă perioadă din istoria ei și mă simt onorat să fiu parte din acest colectiv în această perioadă”, a declarat generalul de brigadă Cătălin Micloș.

Ofițerul a condus primul eșalon de piloți români care s-au antrenat în Portugalia, pentru a putea pilota avioanele F 16.

Acum, Micloș are o altă misiune importantă. La baza de la Câmpia Turzii urmează să ajungă prima escadrilă de avioane F-16 Fighting Falcon.

”Eu o să îmi fac datoria și o să fiu alături de dumneavoastră în fiecare efort pe care îl întreprindeți pentru a eficientiza acest proces de viitor. O să fiu unul dintre dumneavoastră!”, a mai spus Micloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *