Gest de mare omenie făcut de un mecanic de locomotivă. A dat flash-uri șoferilor pentru a anunța un radar! VIDEO

Posted by

Șoferii care circulau pe un drum național au fost salvați de un mecanic de locomotivă, de amenzi la radar. Gest de mare omenie.

Imaginile înregistrate de camera de la bordul unui autoturism, arată flashurile făcute de locomotivă.

Gest de mare omenie făcut de un mecanic de locomotivă
Gest de mare omenie făcut de un mecanic de locomotivă

Cei care circulau pe drumul național picau în plasa polițiștilor de la circulație, dacă nu era respectivul mecanic.

Trenul aparține CFR, și era unul de persoane, compus din locomotivă și două vagoane. Este logic faptul că mecanicul a observat echipajul radar și i-a anunțat pe șoferii care se îndreptau direct spre acesta.

Este foarte rau un astfel de caz. De altfel, în istoria ultimilor ani, este pentru prima dată când un astfel de caz a fost și filmat.

Internauții i-au mulțumit mecanicului inimos.

”Ne-a scutit de amenzi sigure. Ceilalți șoferi care circulau din sens invers nu ne-au avertizat, dar a făcut-o mecanicul de locomotivă. În prima fază nici nu ne-am dat seama, dar apoi am știut că anunță un radar”, a scris unul dintre șoferi.

Flashurile sunt considerate ilegale. Gest de mare omenie

În România, a folosi flashurile de la un autoturism se consideră contravenție. Mulți polițiști susțin că această practică se subscrie conducerii agresive.

Şoferii care dau flashuri sau frânează brusc riscă amenzi de peste 1000 de lei şi suspendarea permisului, dar acest lucru nu opreşte tarele şoferilor români.

În cazul de fațăm, amenda nu poate fi aplicată, dintr-un singur motiv. Cel care a folosit acest sistem de avertizare este mecanic de locomotivă și nu șofer. Este bine cunoscut faptul că prevederile din Codul Rutier se aplică șoferilor și nu mecanicilor de locomotivă.

Şoferii agresivi ar putea fi disciplinaţi prin lege şi mai dur. Un nou proiect de modificare a Codului Rutier, care intră din nou în dezbatrea parlamentară în această toamnă, propune sancţiuni mult mai dure pentru teribilişti şi inconştienţi. Astfel, cei care intră pe contrasens pe autostradă vor rămâne pietoni pentru patru luni, iar cei care dau flashuri vor trebui să plătească 3.000 de lei amendă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *