O învățătoare de la Școala Nicolae Titulescu, din Cluj Napoca, le-a dăruit copiilor de clasa întâi, un mic cadou care conține câteva lucrușoare, cu putere de simbol.
La început de an școlar, învățătoarea Rodica Gavriș Pascu și-a așteptat elevii cu un mic cadou, pe care, cu siguranță, nu îl vor uita niciodată.
Pe fiecare băncuță era așezat un plic în care se aflau mici obiecte cu valoare simbolică, și o scrisoare.

Scrisoarea de bunătate.
Fiecare dintre obiecte are o explicație, care constă dintr-un sfat, pe care copiii sunt sfătuiți să îl aplice.
- o steluță – fiecare strălucește în felul său;
- o radieră – e firesc să greșim;
- o scobitoare – culegem ceea ce e bun;
- rezervă cerneală – avem grijă de noi;
- un plasture- avem grijă de ceilalți;
- un burețel – ștergem lucrurile neplăcute;
- puf – pentru un an catifelat;
- agrafă de birou – ținem aproape unii de alții;
- ciocolată – no comment.
S-a ispirat din SUA
Dascălul a mărturisit că s-a inspirat pentru această activitate din Statele Unite. A văzut la televizor un învățător, care la fiecare început de an școlar își așteaptă elevii cu mici daruri – simbol.
Prin aceste mici lucruri, mai susține învățătoare Gavriș, copii trec mai ușor peste emoțiile inerente unui nou început.
Dincolo de festivismul tipic românesc, unde elevii sunt adunați în careu, unde trebuie să asculte discursuri ”sforăitoare”, prin astfel de gesturi, copiii care ajung să treacă mai ușor peste emoții.
De altfel, și părinții au primit gestul învățătoarei cu multă căldură și au apreciat efortul acesteia de a veni în sprijinul micuților școlari.
„Există toate celelalte învățătoare și apoi există Rodica Gavriș. Este o învățătoare cum ar trebui să fie toate”, a declarat un părinte care tocmai a fost prezent la festivitate.
„Doamna învățătoare nu este la prima ispravă de genul acesta. Avem parte în permanență de astfel de mici surprize plăcute din partea dânsei”, declară o altă mămică, citată de Adevărul.
