Ghetoul din centrul Clujului. Strada Năsăud

Posted by

În ultimii ani, Primăria Cluj Napoca a autorizat cinci blocuri cu zece etaje, în zona străzii Năsăud, din Cluj Napoca. Înainte de 1989, regimul comunist a construit 16 blocuri, cu opt etaje. Ghetoul din centrul Clujului.

Strada Năsăud din Cluj Napoca
Ghetoul din centrul Clujului

Asta a făcut ca numărul celor care s-au mutat în această zonă să se dubleze în ultimii ani. Din acest motiv, blocajul auto pe strada Năsăud este total.

Clujenii care locuiesc pe această stradă spun că în fiecare dimineața și seară, lucrurile se repetă, coloanele de mașini fiind interminabile.

În plus, pe această stradă sunt parcate câteva mii de mașini. Nimeni nu știe cu exactitate câte. Pe lângă numărul oficial de locuri de parcare, cei care locuiesc pe strada Năsăud și-au găsit propriile soluții, pentru a-și putea parca autoturismele.

Pentru cine nu știe zona, strada Năsăud este paralelă cu strada Dorobanților, fiind la cinci minute de mers pe jos, de Teatrul Național.

De curând au mai fost autorizate două blocuri

Dacă nu era suficient blocajul din zonă, ei bine, de curând Primăria Cluj Napoca a autorizat încă două blocuri cu regim mare de înălțime.

De data aceasta, pe strada Dorobanților 114-118, milionarul Ștefan Berciu a cerut aprobare pentru construcția a două blocuri.

Primul dintre acestea va avea un regim de înălțime de nouă etaje. Al doilea, de doar șapte etaje. Consilierii locați trebuie să aprobe un plan urbanistic zonal.

Zona studiată este în suprafata de 5.477 mp. Cele două clădiri propuse vor avea regim de inaltime: (1-3S)+P+7E+R si (1-3S)+P+9E.

Accesul auto se face direct din strada de acces Calea Dorobantilor. Accesul pietonal se face direct din strada de acces Dorobantilor si din strada Episcop Nicolae.

Se propune realizarea unui drum de incinta, cu acces din strada Dorobantilor. Se prevad doua parcaje subterane pentru toate functiunile – 180 locuri. Se prevad accese pietonale amenajate care vor deservi accesele la spatiile comerciale de la parter, acceese la locuintele colective, puncte gospodaresti, parcaje subterane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *