Ghinionul unui mecanic de locomotivă. Două accidente în cinci zile, dintre care unul mortal

Posted by

Munca mecanicilor de locomotivă nu este foarte ușoară, după cum mulți ar fi tentați să creadă.

O locomotivă a depoului CFR Cluj a fost implicată în două accidente grave, în ultimele cinci zile. Coincidența a făcut ca același mecanic să se afle la pupitrul de comandă al locomotivei de fiecare dată.

Potrivit ISU Bistrița Năsăud, în cazul primului accident feroviar trenul tractat de locomotiva de la Depoul din Cluj a surprins un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani. Trenul era unul de pasageri în care e aflau 150 de oameni. Accidentul a avut loc în localitatea Nimigea de Jos.

Polițiștii au ajuns la concluzia că acesta nu a respectat indicațiile indicatoarelor rutiere de la intersecția cu calea ferată. Șoferul este în stare critică la spital, fiind transportat cu un elicopter SMURD, în stare de comă.

Al doilea acciden, un deces

În cazul celui de-al doilea accident, aceeași locomotivă, condusă de același mecanic, a fost implicată într-un alt accident feroviar.

Pe data de 17 noiembrie 2023, pompierii de la ISU Bistrița au fost chemați să intervină de urgență la un accident care a avut loc la Feldru.

Un bărbat de 65 de ani a pătruns peste calea ferată, fiind surprins de trenul care circula pe relația Ilva Mică – Dej.

În urma impactului, șoferul a murit pe loc, după ce mașină a fost târâtă oe calea ferată mai bine de 250 de metri.

”Echipajele de interventie au găsit conducătorul auto, in vârstă de aproximativ 65 de ani, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața. În aproximativ 15 – 20 de minute a fost extras de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare din autovehiculul accidentat de tren. Persoanele din tren (șase) nu au avut de suferit în urma impactului”, a transmis, vineri, ISU Bistrița.

Mecanicul de tren este din localitatea Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud și a fost puternic afectat emoțional de cele întâmplate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *