, ,

Glăvan de la PSD Cluj trimis în judecată pentru înșelăciune. În 2020, a finanțat partidul la negru, dosarul fiind la DNA

Posted by

Mădălin Glăvan a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune și tăinuire.

La alegerile generale din 2020, Glăvan a candidat pentru postul de deputat de Cluj, dar nu a fost ales.

Mai mult, de numele lui Glăvan se leagă un imens scandal de finanțare ilegală a PSD Cluj, organizație condusă de Alexandru Cordoș. Cu alte cuvinte, presa locală a scris că Glăvan Laurențiu a dat niște bani ”la negru”, bani care nu au fost înregistrați în contabilitatea organizației PSD Cluj, și care au și dispărut.

Trimis în judecată

Pe portalul instanțelor de judecată se arată că Mădălin Glăvan a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul din data de 15.12.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Glăvan Madalin Laurențiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune.

Procesul se află pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca.

În același dosar au mai dobândit calitatea de inculpat o anume D.Eugenia și societatea comercială RBC Real Estate SRL, administrată de Glăvan. Dosarul se află  pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca.

”În fapt, prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului Găvan Mădălin Laurențiu, că în perioada 14 – 15.09.2018, în calitate de administrator al S.C. RBC real Estate SRL, l-a ajutat pe un autor neidentificat să o inducă în eroare pe persoana vătămată Niyaz Autohandel-Import-Export, prin faptul că i-a pus la dispoziție contul bancar *** aparținând societății sale, cont ce a fost inserat în cuprinsul facturii proforma falsificată nr.18.000.003/14.09.2018, în locul contului real aparținând vânzătorului ***, determinând-o astfel pe persoana vătămată să efectueze, în data de 21.09.2018, două transferuri bancare în sumă totală de 203.000 euro în acest cont, drept avans pentru un număr de 30 de autocamioane”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii mai susțin că Glăvan ”a depus la unitatea bancară *** înscrisul falsificat denumit „Investment Deal Agreement Concluded today, 12.09.2018”, aparent încheiat între societatea Trading Operations Limited, cu sediul în Marea Britanie, prin reprezentant Niyaz, în calitate de creditor și S.C. RBC Real Estate S.R.L., prin Glăvan Mădălin Laurențiu, în calitate de debitor, pentru a justifica proveniența sumei totale de 203.000 euro încasată, în două tranșe, în data de 21.09.2018”.

A mutat banii patru zile mai târziu

Parte din suma de 203.000 de eură, primită fără drept de firma lui Glăvan, așa cum susțin procurorii din București, a fost transferată pe data de 25 septembrie 2018, în conturile lui D.E. trimisă și ea în judecată.

”Prin același act de sesizare s-a reţinut în sarcina inculpatei D.E. că în data de 25.09.2018, în baza unei înțelegeri cu inculpatul Glăvan Mădălin Laurențiu, ulterioară consumării infracțiunii de înșelăciune, a primit de la acesta prin transfer bancar în contul bancar nr.***, deschis la Banca Transilvania S.A., suma de 302.250 lei (65.000 euro), cu titlu de avans al unei operațiuni fictive de vânzare-cumpărare a unui apartament …, putând să prevadă din împrejurări concrete că banii provin din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, sumă de bani pe care imediat a transferat-o integral, prin trei tranzacții succesive, în contul fiicei sale”, se mai arată în rechizitoriu.

A finanțat PSD Cluj cu bani la negru

Mădălin Glăvan a candidat la alegerile generale din 2020, pentru un post de deputat de Cluj.

Înainte de campania electorală el ar fi dat, la negru, suma de 85.000 de lei, așa cum arată ziarele locale, pe rolul DNA Cluj, fiind chiar și un dosar penal.

Pe Glăvan l-am regăsit cu o declarație în care acuză că banii lui au dispărut și că președintele Cordoș a dat ordin să nu mai fie prezentată nicio dare de seamă.
„Mi s-a spus că trebuie să plătim anumite lucruri și am fost conștient că politica nu se mănâncă pe gratis și că trebuie să investești în publicitate și în promovarea ta. … Ei, eu când am văzut că tot mi se cer bani și că în campania electorală când am încercat să cer explicații cu privire la cum s-au cheltuit banii mei de la cenzor, am aflat cu stupoare că s-a dat o directivă de la Alexandru Cordoș să nu se spună pe ce s-au cheltuit banii până după campanie. Fiind candidat aveam dreptul să știu pe ce s-au cheltuit banii și cum i-au administrat. Mi-a spus cenzorul: „îmi pare rău, Mădăline, asta e directiva de la domnul Cordoș să nu vă dau nicio informație”, spunea Mădălin Glăvan.

La PSD Cluj i-a fost trântită ușa în nas

Fostul candidat a mai spus că a protestat, dar cu toate astea nu a primit explicațiile necesare, și nici banii înapoi.

”I-am spus: „Domnule, dar eu sunt candidat. Eu trebuie să știu pe ce se cheltuie banii și așa mai departe”, dar el nu a dat niciun detaliu. Când am văzut că se termină campania și nu avem o situație clară cu banii cheltuiți, atunci am început să fac scandal, pentru că nu s-a întâlnit hoțul cu prostul. Adică eu vin de bună voie, vin să fac o schimbare, să ne afirmăm, să aducem un suflu nou organizației de tineret, ne implicăm, ne-am asumat și chestia cu bani investiți, nimic nu e pe gratis, dar am văzut că nu există o situație clară, plus că banii trebuiau dați la organizația de la județ care făcea promovare la nivel de județ”, a mai comentat Gălvan, citat de refleqtmedia.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *